Konfirmation

Min syster konfirmerade veckan innan jag åkte till USA. Nu visas de utlovade bilderna från hennes stora dag!

Bästa vänner-Natta och Tess

Prästen var riktigt cool

De sjöng fint i kyrkan


Tessan sa väl valda ord




Tessan fick ge ut oblater när det var dags för nattvarden

Och hon bar korset vid utgång

Några tårar fälldes..



Jag var en stolt storasyster!

Björn var fin i kostym

Tre generationer; Mamma, Morfar och jag

Paket öppning

Tess med pojkvännen Pontus

Systrar!


Här med bonussyster Frida


Morfar, Tess och jag


Nu är Tessan konfirmerad och på väg in i vuxen livet. Hon är inte längre liten. Jag måste bara påminna mig om det ibland!

Felskrivning

Ja, det här med tidsskillnaden gör mig lite förvirrad. Jag är 7 timmar efter er, så nu är klockan 20.53 i Sverige och 13.53 i Fayetteville. Igår när jag skrev inlägget om att det var 31 augusti och 33 grader varmt, skrev jag fel. Det var den 30 augusti igår. Så nu har jag rett ut det.

Idag är det nämligen 31 augusti och sista dagen på vad som räknas som sommar. Men det är fan lika varmt idag som det var igår.




ONT!

Jag har så jävla ont i nacken och huvud att jag måste ligga ner. Har sovit max en timme i natt på grund av detta. Efter att jag ramlade i vintras och tuppade av, får jag ont i nacken emellanåt. Fan vad arg jag blir. För nu missade jag en skoldag på grund av detta.

St Louis for labour day

Om en vecka, alltså nästa måndag är det Labour day. Då är skolan stängd. Därför ska vi ta en spontanare till St Louis! Några ska ta en hyrbil dit men jag är garanterad en plats i Robins kusin Corinnes bil. Vi har ingen aning om vart vi ska bo eller vad vi ska göra, men det löser sig! Vi har ju några dagar på oss att planera :)

Jag älskar spontanare! Och det ska bli skönt att komma från Fayetteville och se lite annnat.






31 augusti - 33 grader

Jaha, då var sommaren slut.. I Sverige! Men fan inte här! Shit vad varmt det är! Jag var ute för att ta en löptur, men det var precis omöjligt. Jag orkade knappt gå. Men så är det ju 33 grader och vindstilla här!
Jag måste erkänna att jag saknar hösten i Sverige lite, men det är ju höst varje år. Så detta år njuter jag av en varm höst! En riktigt varm höst!




Termin 5

Idag började mina socionomkompisar i Sverige, termin 5. Efter denna termin är det endast ett år kvar! Shit, vad fort tiden går..
Vill önska er en bra, trevlig och rolig termin! Ta vara på studenttiden och gör det mesta av den. För innan vi vet ordet av, är vi examinerade socionomer och ska börja vårt riktigta arbetsliv!

Lycka till på praktiken!

Många kramar till er, blivande socionomer!


Söndag


Dagens mål är uppfyllda.


Jag har pluggat. Kanske inte så mycket som jag tänkt. Men kvällen är ung och jag har ingen skola i morgon. Jag ska tillägga att jag pluggar bäst om kvällar/nätter, så plugg målet ska var uppfyllt innan solen går upp!

Jag har smakat Oreos. Till dom som inte ätit Oreos har jag bara en sak att säga; Ät oreos!

Jag har tagit ut min nya keps på en löprunda. För övrigt är jag imponerad över mig själv. Jag klarade av att springa en mycket längre sträcka än jag trodde!

Jag har även städat. Lagat ordentlig mat, istället för den där äckliga mikro maten jag åt i går. Skypat med syster. Och kollat på alla bloggar som jag är beroende av.
En slapp men effektiv söndag.
Mission completed!


Om MIG



Du heter:
Malin
Smeknamn: Mallan av mina vänner. Mal av mina amerikanska vänner. 

Låt som när du är ledsen sörjer till: Lyssnar helst på Winnerbäck när jag är ledsen. Om du lämnade mig nu är en sång som betyder mycket för mig.

Beroende av: Läppglans, Cola light (har fått det beroendet här i USA), långa pratstunder med mina vänner, facebook.

Vad tror folk om dig? Att jag är stark och spontan!

Stämmer det? Det stämmer bra. Jag gav mig själv ett nyårslöfte för något år sedan att jag skulle bli mer spontan och det löftet har jag försökt följa! Ibland kan det bli lite för mycket spontanitet, men oftast är det ju bara positivt! Jag gör det jag tror på.

Vad får du oftast komplimanger för? Mina ögon och mitt leende.

Hur imponerar man på dig? Genom att vara stark och oberoende. Genom att bestämma sig för en sak och sedan följa sitt beslut.
Brukar du skratta för dig själv? Ja, när jag tänker på tvprogrammet Ullared skrattar jag altid!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Sure! Sleep well :). Från Gitte.

Var bor du? Jag anser att jag har flera hem. I Jönköping pluggar jag och har mina bästa vänner. I Uppsala är jag född, uppväxt och det är där jag har min familj! I Fayetteville, Arkansas, USA, bor jag i ett halvår framöver.

Trivs du där? Jag känner mig hemma både i Jönkan och Uppsala. Och tror att jag faktist kommer flytta tillbaka till Uppsala inom en snar framtid..

Hur svarar du i mobilen? på amerikanska mobilen; Hey, whats the crack!

Vem ringde du senast? På mobilen; Gitte. På skype; Björn.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Gitte undrade om vi skulle åka och shoppa. Björn hade ont i huvudet.
Antal timmar sömn inatt: 10 timmar.

Sov du ensam: Ja.

Brukar du komma i tid: Jag brukar alltid vara sen till allt! Men här i USA har jag skärpt till mig och har faktist inte varit sen till något, än så länge. Planerar att behålla min punktlighet framöver!
Hur känner du dig nu: Lite trött, hängig och uttråkad.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart.

Vad tycker du om fötter: Jag tycker de ska gå i höga, fina skor.

Vad saknar du: Kunna ringa mina vänner och bara småprata när som, vakna av att en liten vovve står och viftar på svansen och blir överlycklig, mammas nybakade bröd, löpturer med Björn (trodde du inte va?) och min syster!

Hade du en bra kväll igår: Nej, Var så trött. Låg i sängen och kollade på Ensam mamma söker på tv3play, åt alldeles för mycket skit och funderade över livets alla gåtor.

Favoritdryck på morgonen: Grönt te.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mycket senare än planerat.

Är du blyg? Nej.
Sysslar du med någon idrott: Nej, jag har aldrig varit intresserad av idrott. Jag var med i Uppsala flickorna en termin när jag var yngre. Slutade för att jag inte kunde lära mig att hjula.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag tror på kälek vid första ögonkastet, ABSOLUT! Men kärlek är så mycket mer än det man känner från början. Tillit och trygghet är det som växer fram och som är kärnan i äkta kärlek.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Kissa stående. Och sitta i en bastu med ett gäng killar, några öl och få fram alla detaljer om hur killar tänker.

Är du nöjd med ditt liv: Ja. Jag tror på att man ska leva nu, i denna stund. Man ska inte skjuta upp saker utan man ska göra det man vill så snart som möjligt. Drömmar är till för att uppfyllas!!

Är du bortskämd: NEJ.
Vad gör du i morgon: Pluggar

Vad är det värsta du vet? Sniglar, äckliga fulla killar och bacon.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har hittat en del väldigt fina vänner som jag vet att jag kommer ha livet ut.

Vad är det finaste du fått? Ett löfte från en väldigt speciell person.
En speciell dag du minns: 18 mars 2003. Platsen var Gamla Uppsala. Det var då jag visste vad äkta kärlek faktist var.

Du samlar på: Skor.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Sara eller Cissi.
När grät du senast: När jag skypade med Björn.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Oj, det finns mycket att göra för en miljon! Jag skulle ta en shoppingrunda med mamma och syster. Bjuda med mina fina vänner på en resa. Sen skulle jag vara tråkig och spara mycket av pengarna till insatsen på ett hus och till ett drömbröllop.

Vill du gifta dig: Absolut!
Vill du ha barn: Ja, fast inte för många.. Och jag vet vad dom ska heta :)

Är du musikalisk? Nej. Och jag är inte så intresserad av musik alls faktist.

Vad dricker du helst när du är törstig: Te.

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej. Min pappa bor himlen och min mamma bor i Uppsala.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, tyvärr.

Biter du på naglarna: Nej, det har jag aldrig gjort och kommer aldrig att börja med det heller!


Shopping

Det blev lite shopping i helgen. Nya fina saker har flyttat in i min garderob. Nyfikna?!



På med partyhatten!

Hos green irish cute dead rat, alltså Paul är det alltid fest, speciellt under helgen! Alla utbytesstudenter var där, samt vissa amerikaner. Tanken var att vi skulle vidare till en större fest, men vi stannade kvar hos Paul istället. En trevlig kväll med roliga människor!

Married couple

Helan och Halvan


Ben är upptagen med mobilen

Balkonghäng

Kristian

Irish dans

Cute!


Djup diskussion

En väldigt full kille..

Glada!



Fin fredagsmiddag








Varför en mysig fredagsmiddag, med tända ljus och romantik? När man kan få maten serverad på två minuter och skratta sig igenom hela måltiden med två glada vänner! 

Detta borde vi ha i Sverige!

Popcorn knapp på micron. Tryck på denna och popcornen blir perfekta!!

Avakado som är MEGA stora

En knapp som strimlar allt avfall i diskhon


Paus

Jag befinner mig fortfarande i Fayettevile. Det blev ingen tripp till Vegas igår.

Jag är trött. Jag vräker i mig chips. Jag har hemlängtan. Mitt rum är totalt kaos. Jag har inte pluggat. Jag orkar inte blogga. Idag tar jag en paus från mig själv.

I morgon återkommer jag med nya tag! Då står plugg, bloggning, städning och gym på schemat.

Ps. Hade skypedate med fina Cissi i morse. Det var mysigt, även fast jag var lite stressad (förlåt!). Dock fick jag ännu mer hemlängtan. Men hon har gett mig några goda råd som jag ska se till att följa. Och så har jag ju alltid det mystiska kuvertet som jag kan ta till :)


TGIF-Thank God Its Friday!

I kväll firar jag två veckors jubileum i USA. Jag undrar vad fredagskvällen har att bjuda på! Här i Arkansas kan precis allt hända. Vem vet, vi kanske hamnar i Las Vegas innan kvällen är slut?! ;)


Soppkväll

Då jag flyttade till Jönköping, började jag på lärarprogrammet där jag gick en termin. Det var ett litet snedsteg, eftersom jag aldrig ville bli lärare. Jag ville ju bli socionom! Men nu är jag glad att jag gjorde det, för under insparken träffade jag ett gäng härliga tjejer! Vi kallar oss själva för sopptjejerna, för att vi äter soppa tillsammans varje torsdag. Det har vi gjort i två års tid. Vi har även vart på en del äventyr tillsammans, så som en tripp till vinterlandskapet Sälen och till Riga.
Igår var det premiär för soppa denna terminen. Men eftersom jag kommer vara i USA ett halvår kommer jag att missa alla mysiga sopptorsdagar. Jag hoppas ni hade en mysig kväll tjejer!





Mina fina sopptjejer; Becka, Sara, Cissi, Hanna, Jessi och Beyan.


Vänskap

Den egentliga kärnan i alla vänskap och kärlek är detta: Att man lika gärna delar sin väns lidande som hennes glädje.



En vän
- av Siv Andersson

En vän kan bejaka
och skärpa alla sinnen.
Hon delar gärna tankar,
drömmar och minnen.

Hon lyssnar och besvarar
och vågar alltid fråga.
Och när du är rädd
kan hon få dig att våga.

Hon står vid din sida
när livet är hårt.
Och hon får dig att skratta
åt det som varit svårt.

En vän bryr sig om dig
för hon har dig kär.
Och hon älskar att se dig
precis som du är.


Systerskap
- av Siv Andersson

Ett systerskap är vänskap
på en djupare nivå.
Ibland finns det ett släktband
– annars har man mötts ändå.

Relationen till en syster
är nära och unik.
Hon känner dig så väl
och hon kan din historik.

Med en syster är det lätt
att vara uppriktig och sann.
Man kan tala som man tänker
och man förstår varann.

Det känns alltid bra att ses
– så man vill gärna träffas mer…
För det finns så mycket gott
som systerskapet ger.



Jag är lyckligt lottad som funnit dessa fina tjejer. All min kärlek till er <3

Mattips

MIDDAG: Macaroni and Cheese.

1.
Köp en kartong macaroni and cheese på WalMart
2. Koka upp vatten i en kastrull
3. Häll i makaroner. Låt koka i 7 minuter.
4. Häll av vattnet.
5. Blanda mjölk och ostpulver i makaronerna. Rör om!
6. Färdigt! ÄT
Lättlagat. Inte så gott. Inte så näringsrikt.



DESSERT

1.
Köp Oreos kakor på WalMart
2. Öpnna paketet
3. Doppa kakan i mjölk.
4. Färdigt. ÄT
Lättlagat. Mycket gott. Mycket onyttigt.


Torsdag-mitt i veckan

Hade en lång torsdag med fyra klasser, gratis mat vid Old Main, ett stopp på den irländska puben för ett glas eftermiddagsvin, shopping på WalMart, utgång på Dickson street och efterfest hos Paul. Denna fredag är jag trött.

Smälter in bra bland studenterna-i sann razorbacks anda!


Irish pub in Fayetteville

Paul var överlycklig över sin Guiness. Hannes blev tvingad att dricka Guiness och se glad ut.

Blev förskräckt på WalMart. De säljer små stackars fiskar i små burkar. För Low Price dessutom! De flesta var döda. SKandal!


Finish drink. Dont be a pussy.


We LOVE the Lucky Charms.




Nehej. Nu får jag ta tag i fredagens bravader! See u, wouldn´t wanna be ya!

Movie night

Filmen Anchorman visades i kväll utomhus på baseball stadion här i närheten. Det bjöds på pizza, godis, läsk och delades ut priser. Kat vann en korg med filmer och popcorn. Hon gav popcornen till mig, Tack Kat! Det var en fin kväll med fullmånen och stjärnorna som lyste upp himlen. Filmen var rolig med det bästa med kvällen var förstås sällskapet! Detta var den första kvällen som det blev lite kyligt. Trots att jag hade kofta med mig så frös jag lite. Hösten är på väg även till Arkansas..





När filmen var slut, var inte pizzan slut. Så kartongerna delades ut till alla som var hungriga! (Ja, jag tog en kartong till frukost)



Efter en skön kvällspromenad hem, ska jag gå och lägga mig.
Godnatt!!


Plugga hårt

Jag försökte vara en god student och ta tag i plugget nu på en gång. Jag läste två kapitel i en bok! Då jag skulle börja med alla de andra böckerna, gick jag in på facebook för ett ögonblick. Jag fick reda på att Ben och Kristian skulle till The Mall och jag var inte sen på att hänga på! Var ju tvungen att fixa min telefon, som jag försökt ladda online i flera dagar, utan lycka. Det blev inte mycket plugg idag, men jag har en månad unlimited calls och mess, på min telefon nu. Jag får helt enkelt plugga ännu hårdare på fredag! I morrn är det skola hela dagen, ser fram emot det!

Trött

Jag vet inte hur det kommer sig, men har väldigt svårt at sova på nätterna. Då jag bara har skola på tisdagar och torsdagar, sover jag länge de andra dagarna. Men även fast jag sov till halv 1 idag, så vaknade jag med huvudvärk och var jättetrött. Kan man ha jetlag så här långt efteråt?!

Jag har hemlängtan också. Så fort jag är själv tänker jag på alla i Sverige och blir ledsen.. Då försöker jag aktivera mig med allt möjligt, men känslan kommer alltid tillbaka då jag ska lägga mig på kvällen. Hoppas detta går över!

Sen börjar jag bli stressad över vad jag ska göra efter skolan slutar den 15 december. Jag har flygbiljett hem från New York den 12 januari, så behöver planera den sista månaden i USA. Någon som vill hälsa på?! :)

Fat in US

Det började med att jag bröt fingrarna på försommaren. Då hade jag gips på hela vänster hand/arm. Resultatet blev att jag gick ner massor i vikt (ca 6 kg). Anledningen var att jag inte kunde laga mat på grund av gipset och att smärtan tog bort hungern. Jag var glad!
Då jag tog bort gipset efter tre veckor började jag sakta men säkert gå upp i vikt, eftersom jag då kunde laga all mat jag ville! Jag tänkte inte så mycket på det, eftersom jag ändå hade några kilon "till godo".

Sommaren gick. All mat och all rosé var väldigt gott.

Då jag åkte till USA sa alla att man går upp minst 10 kg i "landet of fast food." Jag trodde väl inte riktigt på det. Jag menar 10 kg är mycket!

Nu har jag varit här i en och en halv vecka. Jag har ätit pizza, hamburgare, pasta, mexikansk mat och popcorn i mängder. När jag tänker efter har jag ätit sallad endast en gång. Jag repeterar; EN gång. Jag har sett alla feta mäniskor och tänkt att jag verkligen inte vill hamna där.
Jag har nu insett att jag gått upp ganska bra i vikt på bara 1,5 vecka. När jag ser på alla bilder blir jag lite rädd! Hur har jag inte märkt det?

Så summan av det hela är att jag hade fel och alla andra hade rätt. Man blir fet i USA. Så är det bara. Men jag tänker banne mig inte vara fet då jag kommer hem. Nu ska jag ta till vara på alla dessa sportevents som campus ordnar, gymmet som finns 100 meter från min lägenhet och sportscentret Hyper på skolan där man kan simma, träna i klasser, gymma, springa och göra massor av annat inom träning.

Jag vill dock poängtera att jag inte anser mig vara fet. Men jag trivs inte i min nuvarande vikt och vet att jag trivs bäst då jag väger ca 10 kg mindre än jag gör nu. Jag vill även poängtera att alla människor är lika mycket värda oavsett vikt och ska behandlas med samma respekt. Men jag personligen mår bättre både fysiskt och psykiskt om jag väger lite mindre än vad jag gör nu.

Härmed LOVAR jag mig själv att INTE bli FAT in USA!


LOVE The Mall

ÄNTLIGEN fick jag se The Mall för första gången. Som jag längtat!! Och det uppfyllde förväntningarna mer än väl.

Forever 21 var magiskt!


Ännu mer FAB stores!!

Härliga vilostolar för de trötta

Goda råd till behövande. Om man har problem med fetma borde man dock inte gå till The Mall med tanke på kakbutikerna och allt annat smarrigt man kan äta där!

Nu måste jag göra er besvikna med att erkänna att jag bara köpte en sak. Detta fina armband. MEN, ska definitv tillbaka till The Mall i helgen! Jag såg massor av fina kläder och skor, för billig penning :)


I Just Love The Mall!

För övrigt vill jag berätta att mitt smeknamn här är Mal. Malin och Mallan är för svårt att uttala.


Första dagen i skolan

Dagen har varit mycket intressant! Med många nya upplevelser. Vi lyckades hitta till busshållplatsen och vi lyckades till och med byta buss en gång!! Vi lyckades även hitta rätt till alla byggnader på campus, där vi har klasser. Även om det bara är 10 minuter mellan varje klass, kommer det nog funka tidsmässigt att ta sig mellan klasserna. Jag vill inte säga för mycket, men hoppas och tror att klasserna är ganska easygoing och att detta kommer bli kul! Vid ena klassen var det dock en kinesisk lärare som pratade väldigt tyst och med brytning, så det kommer nog bli en aning svårt att förstår honom. Det var en kille som påpekade detta och läraren lovade att fixa mikrofon till nästa gång!

Efter alla klasser köpte jag böcker för närmare 300 dollar. Jepp, det är dyrt att plugga. Även i USA.



Vi åt middag på en italiensk restaurang och det var såå gott! Dock åt jag way to much, så måste hålla igen i morrn. Jag kan verkligen förstå varför amerikaner är feta. För det finns så god mat här överallt! På denna restaurang fick man rita på bordet, så det var ett stort plus förstås! By the way så har jag äntligen fattat hur man dricksar här :)

Jag köpte min första razorbacks tröja idag-u got to have that!!


Skolan

I morgon har jag första skoldagen och måste erkänna att jag är nervös. Mest nervös är jag för att jag inte ska hänga med och att jag inte ska fatta uppgifterna.
Här i USA läser man flera kurser samtidigt. Jag kommer att läsa fyra olika klasser; Addiction and the family, Social work with elders, Human diversity and social work, samt organizations in society. Det är totalt 12 credits och motsvarar 30 högskolepoäng.
Jag kommer att gå i skolan Tisdagar och Torsdagar från 9.30 till 15.20. Dock är det endast 10 minuters raster mellan varje klass, så det gäller att snabba sig! Jag har ingen lunchrast heller, så måste ta med nåt att äta i klassen. Men det är rätt skönt att bara ha två skoldagar i veckan, så jag kan ha självstudier resten av veckan.
Önska mig LYCKA TILL!

Jag och Gurra ska läsa samma klasser. Så jag litar på att han hittar till alla klassrum :) För jag är totalt vilse!

Hemmadag

Jag tog en välbehövlig sovmorgon idag. Sov till klockan var närmare 13. Men det var otroligt skönt att sova ut! Känner att jag har sömnbrist som bara den.
Jag har varit rätt effektiv idag! Har städat mitt stökiga rum. Har tvättat alla svettiga och äckliga kläder, lakan och handdukar. Dock tog det ett bra tag att fundera ut hur tvättmaskinen fungerade. Den är lite annorlunda än dom vi har i Sverige. Jag har också lagat delikat mat (eller kanske inte, med det var mättande i alla fall..).
Nu sitter jag och funderar på OM jag ska orka gå till Walmart för att köpa lite grejer till i morrn. I morrn börjar nämligen skolan!!

Jag har haft lite hemlängtan idag. Men det kanske beror på att jag bara suttit hemma hela dagen..Längtar efter dessa två underbara varelser!






Kan inte sova..

Nu är klockan snart ett på natten och jag har fortfarande inte lagt mig. This is bad! Efter denna termin kommer jag vara en zombie! Jag skyller på Redbull och att jag är för övertrött för att sova.
Jag ska borsta tänderna nu och kolla på ett avsnitt av Ensam mamma söker. Det är faktist ett bra knep om man inte kan sova. För jag garanterar att man somnar efter halva avsnittet!

See ya all! (uttalas med en väldigt bred södern dialekt!)

Poolhäng

I kväll var det så skabbigt vid polen. Ölburkar överallt och sand i poolen. Men poolhäng är ju alltid poolhäng. Det kom två Redbull bilar förbi poolen och gav oss gratis Redbulls. De hänger redbulls på varje dörr! På vägen hem kom polisen och stannade en bil. Det händer mycket här på Hill Place!!










Nu får vi se om jag kan sova efter att ha druckit Redbull.. kan bli lite svårt!


Middag med alla internationella studenter

Ikväll var vi på middag hos Dede som jobbar på internationella kontoret. Hon och hennes man Bob hade gjort mat till oss alla. Vi var ca 40 personer där så det var fullt hus! Vi åt mexikansk mat (alla äter mexican all the time!) och brownies till efterrätt. Jag är så mätt!


Maria-min roomie och hennes henlösa kompis som sover på vår soffa några dagar

Bonnie the dog

Laura i röd tshirt har hjälpt oss så mycket innan vi kom hit!



Lovely Kat


Irish and french


Nu ska jag dra till poolen för vårt dagliga nattpoolhäng. Det är så underbart att avsluta kvällarna med poolen!
För övrigt är det så varmt här! Jag saknar INTE sverige vädret alls.. :)

All in!

Denna helg har vart galen! Jag är så trött på grund av sömnbrist så jag knappt kan hålla ögonen öppna.. Men KUl har vi minsann haft!

Torsdag kväll- fest och utgång på Dickson street!



En uppstoppad Hog på en bar

Thomas-the sleepwalker från Österrike. Han är så lik Hugh Grants roomate i filmen Notting Hill!

Julia från Spanien och Kristian från Danmark




Fredag dag-alla var såå trötta!

Icecream social. Gitte och Robin äter glass i stora lass!






Drive in movie! Det var magiskt! Syrsorna lät, det var så varmt, stjärnorna och månen lyste upp kvällen. Drive in movie är så coolt! Det är något jag kommer minnas hela livet. Tyvärr var det svårt att fånga allt på bild.


Fredagkvällen fortsatte med poolparty! Detta är Paul, hans smeknamn är Green irish cute dead rat.

Jag blev islängd i poolen!

Lördag kväll var vi på fest hos en american girl. Hela gänget var där!






Denna helg har vi verkligen gått all in!

So much fun stuff to do!

Helgen är helt crazy! Det är fester överallt och vi är bjudna på så många så det är svårt att välja.. Vi har natthäng vid poolen nästan varje kväll och får inte mycket sömn alls.
I morrn uppdaterar jag med många fina bilder!

Nu är det LÖRDAG och det betyder PARTY!

Svanen

Detta är till min vän Emil. Han är rädd för svanar. Speciellt stora svanar och speciellt de som tycker om att vistas i tvättstugor. På Kreta fanns det en väldigt stor svan som till och med jag blev rädd för. Emil har inte sett bild på den än, så här kommer svanen!



Vad säger du nu, Emil!? Scary right? ;)

Love it OR not

LOVE IT!:

  • Allt är STORT här- alla bilar, alla måltider, alla drickor
  • Södernpeople är otroligt vänliga och hjälpsamma
  • Alla bussar är gratis
  • UA har gratis gym-med pool, tracks, gym, klasser i allt från yoga till aerobics! De ordnar även olika utflykter med aktiviteter som full moon paddle och en vecka i Grand canyon under thanksgiving.
  • All gratis mat som campus bjuder på
  • Det är såå varmt här!


 NOT!:

  • Man måste i stort sett åka bil överallt, på grund av avstånden. Amerikanare är lata som bara den. De tycker att 20 min gångavstånd är för långt..
  • Många har pistoler och andra skjutvapen. Det finns att köpa på WalMart.
  • Det är mycket fett i maten här och väldigt lite grönsaker.

 


Dickson Street!



Har vilat hela dagen så nu är jag redo för en natt ute på stan! Eller ja, stan och stan. Det är bara en enda gata, Dickson street. Det är där ALLT händer. Där finns alla barer och restauranger. Har fixat till mig lite extra ikväll för att ha min första kväll ute i Fayetteville.
I Arkansas är det förbjudet att förtära alkohol in public. Så du får alltså bara dricka alkohol i ditt eget hem och på barer och restauranger. Om man skulle sitta i en park och ha picknick med vin, kan man bli arresterad! Det är USA det!

Nu blir det FEST!

Språket

Har upptäckt att det är svårt att prata och skriva på svenska nu när jag bara pratar engelska hela dagarna. Det syns på bloggen med! Jag tänker på engelska och drömmer på engelska. konstigt det där, hur man anpassar sig så fort!


Campus Tour

Dagarna går så fort här eftersom det händer så mycket hela tiden! Vi är ute på grejer hela dagarna från morgon till kväll och ibland är det svårt att hänga med och förstå att jag verkligen är här! I går hängde vi runt campus och blev bekanta med miljön. Det är ett STORT campus! Många gamla byggnader och fina miljöer. En ny regel för i år är att rökning är förbjudet på hela campus. Om man blir påkommen får man böta 100 dollar..

I dag är jag hemma, för jag mår lite dåligt. Men i kväll är  jag förhoppningsvis pigg igen!!
För då blir det poolhäng med gänget!

Har träffat en väldigt trevlig dansk tjej, Gitte

Old Main. Här kommer jag ha vissa klasser.

Social Work bygganden


Alla som graduates här på UA får sitt namn inskrivet på trottoaren

Grekisk teater!

Robin, Kristian och jag

Mohammed Younnis Moahmmed från Indien-Funniest guy ever!

Aaaamerika

Fontänhäng.Blev dock inget bad. Tror jag kan bli arresterad då..

Razorbacks stadium-Go Hogs!


Dagarna går och i morrn kväll var det en vecka sen jag anlände till Fayetteville. Det är lite skrämmande att tänka på hur fort det går och att jag verkligen måste ta vara på varje minut! Det är så mycket jag vill göra här. Har lite ångest idag att jag sitter inne, men ibland måste man ju återhämta sig lite från allt.
Har skypat med people hemifrån. Och även kollat på några Ensam mamma söker avsnitt. Patetiskt va?! ja, men vad ska man göra då man inte har någon tv :)



Busy day

Har haft en heldag med massa roliga saker att göra! Har träffat många roliga människor och har skrattat såå mycket!

Frukost nr 2 på campus


I cafeterian var det så mycket att välja på, har aldrig sett något sånt förut! Du betalar för en måltid och så kan du ta vad du vill och hur mycket du vill av allt. Jag försökte äta nyttigt..

Andra åt american style!




Vi lärde oss hur man "calling the Hogs"-Alltså kallar på spelarna i razorbacks (amerikansk fotboll). Första matchen är 4e september och jag ska verkligen gå!

Amerikansk polis

Game and pizza night at Holcombe



Dagen slutade med kvällsdopp i poolen, med mina roomies. Perfekt avslut på denna perfekta dag!

Det enda negativa är att jag har ont i halsen, fömodligen på grund av ac:n..

Nattbad och blåbär

Jag bestämde mig för att gå ut och springa efter mitt inlägg igår, istället för att ta en powerwalk. Det gick hyfsat trots värmen (blev inspirerad av Erika som ska springa midnattsloppet i Gborg. Btw-Lycka till Erika!)
Mina roomies hade bjudit över några tjejer till middag, så vi åt mat och snackade tjejsnack. Men en del pratade så fort så jag knappt hängde med. Men jag lär mig snart tror jag :)

Jag träffade några andra internationella studenter senare på kvällen, på en liten hemmafest här på området. Bland annat en irländsk kille som har en accent som ingen fattar :)
Natten slutade med ett bad i poolen vid 3 på morgonen innan hemgång. Det blev ingen utgång, men veckan har ju bara börjat.. :)
Nu är jag uppe med tuppen och äter youghurt med amerikanska blåbär i, så gott! Snart bär det av till campus för ännu en spännande dag av orientation.

Första dagen på campus

Idag började introduktionsveckan på UA. Vi skaffade id-kort, fick massa information om allt möjligt och kollade så att emailkonton fungerade. Det är mycket asiatiska utbytesstudenter som går här, men även några andra europeer. Efter skolan hängde jag vid poolen en stund och försökte jobba på brännan. Men det är så varmt ute så jag klarade bara av att ligga där i 1,5 timme.



Mötte en trevlig fransman-Robin


Poserar vant :)





Nu ska jag ut på en powerwalk, eller ja vi får se hur snabbt jag orkar gå i denna värme. men eftersom klockan hunnit bli 18.30 nu, så har det börjat svalna lite. Sen blir det utgång på Dickson street för att fira en 21 årings födelsedag! Här i Arkansas är 21 den gyllene ålder, för då är det legalt att dricka alkohol!





American style

Kom på att jag kan använda kontakten i badrummet för att ladda datorn, så nu kan jag ladda upp bilder!
Dagen började med en morgonpromenad, efter att ha sovit i 12 timmar på grund av jetlag.

Området där jag bor-southern style.
Bor granne med en kyrkogård för soldater i amerikanska armén. Det är ganska sorgligt att se dessa gravar- unknown soldiers. Tänk hur många amerikaner som offrat sitt liv för sitt land..





Home delivery Pizza till lunch! Gott!


Razorbacks är the best!

WalMart shopping trip. Gurra och Kat är så exited!

Mmmmm Popcorn!

Pancakes och korv med blåbär, INTE gott!




Hamburgare till middag. Ett tips är att dela hamburgaren och ta med halva hem i en box.





I just LOVE USA!
Men jag kommer att bli fet om jag förtsätter äta på detta sätt.. :)


Sunday

Dagen har varit riktigt bra! Jag har anammat the american style och åt pizza till lunch samt hamburgare till middag. Det vanliga här är att man tar hem halva maten i doggybags eller boxes som de säger. För man får såå mycket mat här! Lägger upp massa bilder i morrn, för min el is out i mitt rum. Så min dator kommer dö snart.
Tills dess bjuder jag på en bild från WalMart-LOVE that place!!

Allt i vagnen är mitt! :)

AC

Det är över 35 grader ute och kvavt som bara den. ACn är amerikanernas bästa vän. I alla affärer,restauranger, bilar, hem, ja precis överallt inomhus är det så kallt! I alla fall tycker jag det. Jag är väldigt kall av mig, så har svårt att vänja mig med detta. Då jag går in någonstans blir jag knottrig och det lilla hår jag har på armarna reser sig. Kroppen får ju en chock så fort man går ut eller in eftersom tempraturskillnaden är så stor..

Så trots det varma vädret, tänker jag bära med mig en kofta, för jag fryser ju när jag går in någonstans! Crazy!

Här bor jag!

Hill place apartments bor jag på här i Fayetteville. Jag delar lägenhet med två andra tjejer från Slovakien. Det finns ett till sovrum, men vi vet inte om det kommer att flytta in någon där. Det flyttade precis ut en tjej därifrån, det var hon som hade stökat till hela lägenheten då jag kom hit och såg lägenheten första gången. Såna vill vi inte bo med! Men mina roomies verkar vara trevliga :)


Här bor jag!


Rosa ska det vara! (men har ett väldigt fint örngott från en väldigt fin vän, som kommer träs på kudden snart!)

Big closet


Eget badrum med badkar

Gemensamt vardagsrum med kök


Utsikt från balkongen


Fredag den 13-längsta dagen i mitt liv

Fredag den 13 har vart den längsta dagen i mitt liv!

Gick upp strax efter 5 på morgonen i Sverige för att åka till Arlanda. Det var otroligt sorgligt att bli avvinkad av Björn och Albin, grät en massa! Det kändes bra när Gurra kom så jag fick sällskap. Efter lite parfymshopping (köpte en dag och en kvällsparfym) boardade vi planet till Köpenhamn. Det var en kort resa som gick smärtfritt.

Vi hade inte lång tid till att hitta transfern till Atlanta, så vi var nära på att missa vår flight! Vi var sist till gaten som precis skulle stänga. Mina nerver var i upplösningstillstånd.. Vi fick svara på en massa frågor om vårt bagage och vad vi skulle göra i USA, för säkerheten förstås. Sedan sa de att bagaget inte skulle hinna på planet. Jag blev ännu mer nervös. För min parfym var tvungen att stoppas in i det incheckade bagaget i Atlanta för att sedan checkas in direkt. Annars skulle jag få slänga den! Efter några minuter fick vi veta att bagaget trots allt skulle hinna med. Jag pustade ut!
Flighten tog ca 10 timmar. Våra hörlurar funkade inte, så vi kunde inte kolla på film. Fördrerv tiden med mat, toabesök och en bok; Tusen strålande solar-stark och mycket bra bok! (rekommenderas).
Vi mötte Lisa på planet också, en tjej från som pluggar sjuksköterska i Jönköping, som också ska bo i Fayetteville ett halvår.

Det första vi möttes av i USA var säkerhetskontrollen i Atlanta. Det tog tid att ta sig igenom hela proceduren och vi mötte en del väldigt trevliga vakter och en del väldigt argsinta vakter på vägen.


En Kapten tog kort på oss i snabbtåget till gaten på Atlanta flygplats

Väntan..

Allt gick smidigt i alla fall och vi boardade det minsta planet i historien, som skulle ta oss till Fayetteville och den minsta flygplatsen någonsin!
En trevlig överraskning var toaletterna på flygplatsen. Det fanns en knapp man tryckte på, vilket gjorde att toasits platsen rullades och blev en ny, så att det var fräsht där man skulle sitta :) Toan spolades även automatiskt!


Vilken teknik!

Vi blev hämtade av Kat på flygplatsen, som pluggar till Ssk här. Vi träffade även Laura, vår kontaktperson som mailat och hjälpt oss med alla förberedelser. Vi slogs av en värme jag aldrig känt förut då vi kom ut ur flyplatsen. Det är så varmt och luftfuktigt här! Vädret är varmt här och kommer vara det länge :) Nu är det ca 40 grader under dagen.

Först lämnade vi av Lisa vid hennes dorm och sedan åkte vi till vårt lyxiga område; Hill Place apartments. Det finns två pooler, gym och annat roligt här som är till för att användas.


Hill Place kontor

Trots detta blev jag besviken då vi kom till min lägenhet. det var skitigt och det var grejer överallt. Då vi åkte till Walmart strax efter för att köpa det nödvändiga (internetkabel, telefon, handdukar, tandkräm etc.) grät jag i bilen. Jag mådde så dåligt av sömnbrist, matbrist, vattenbrist och längtade hem. Men jag häradade ut, även om jag inte var så trevligt sällskap..
Walmart var en upplevelse! De hade ALLT för en billig penning! Allt jag köpte hade en rosa nyans :) Kat skrattade!
Vid denna tid var klockan ca 5 på morgonen i Sverige och vi hade varit vakna i 24 timmar.. jag höll på att kräkas av trötthet.

Väl hemma igen, var lägenheten städad! Jag blev så glad och allt kändes så mycket bättre igen! Gurras roomie hjälpte mig installera internet och jag blev ännu lyckligare! Sedan somnade jag i mina rosa lakan (hade tagit med lakan, men de var för små för sängen..så köpte nya).

Så, min resa och min dröm har nu börjat! Jag är så exited. Är förvånad av hur bra det går med engelskan (ja, förutom sent igår kväll när jag knappt kunda prata pga allt). Är också förvånad över vänligheten här! Alla är så snälla och hjälpsamma. Kanske beror det på att jag befinner mig i Södern. Jag är imponerad över värmen och glad att de har en sån välfungerande ac överallt, trots att det kan avar lite för kallt.. Jag är såå glad att jag slipper den svenska hösten!!

Denna dag har varit den längsta i mitt liv! Så många känslor på en och samma gång vilket är överväldigande. Men nu är jag äntligen här! Och detta är bara början..



USA

Har landat!! det var mer än ett dygn sen jag gick upp i Sverige och jag har inte sovit ett dugg..
Uppsaterar mer senare!!


USA

Nu är det ett fåtal timmar innan jag ska bege mig till Arlanda för att börja resan.
USA-Here I come!!

Dagen före dagen

Jag och Albin har vart ute på sista morgonpromenaden för detta år. Jag äter mitt goda knäckebröd och inser att det dröjer ett halvår till jag får äta det igen. Ostkrokarna ligger och väntar på att bli upphällda i en skål. Jag försöker verkligen njuta av min sista dag i Sverige innan jag åker, men det är svårt.  Det enda jag kan tänka på är att jag snart åker och att jag måste klara av det svåraste avskedet av dom alla..
Jag måste hela tiden intala mig själv att det bara gäller ett halvår och att tiden kommer gå så fort att jag snart kommer vara hemma igen!

Igår umgicks jag med familjen och det var jättejobbigt när jag gick. Jag kramade alla flera gånger och när jag gick mot bilen fällde jag en tår.
Idag ska jag träffa Elin och anar att en tår kommer fällas när vi säger hejdå. När jag ringde Sara i morse kändes det sorgligt och likaså när jag kommer att prata med Cissi.

Men jag måste säga att det verkligen är bra att resa bort. För redan nu uppskattar jag allt och alla så mycket mer än tidigare. Och jag vet att jag kommer uppskatta allt och alla ännu mer då jag kommer hem! Vi tar ofta saker och ting för givet och specielt de fina människor vi har runt omkring oss. I alla fall gör jag det. Då är det bra att få en påminnelse om vad och vilka man har i sitt liv och vad de betyder.

Jag vill tacka alla mina vänner och min familj för att ni finns i mitt liv! Tack till Björn som alltid ställer upp för mig oavsett vad. Tack Sara för att du lyssnar och förstår. Tack Cissi för dina kloka råd. Tack Elin för att du stått ut med mig i alla dessa år och för att du är min vän. Tack Becka för att du är så gullig. Tack Sopptjejerna för alla mysiga torsdagar och galna resor. Tack Moa för alla skratt och galenskaper. Tack Emil för sommarens bad och rosékvällar. Tack Erika för att du är så omtänksam.
Tack Mamma för att du finns. Tack syster för att du är den du är! Tack Morfar för att du är min stora förebild. Tack Pontus för att du tar hand om Tessan.

Idag är nervös och uppspelt. Men mest av allt är jag tacksam. För allt och för alla!


Ett kärt återseende!

Idag träffade jag Tania som jag inte sett sen gymnasietiden! Hon hävdar att vi träffats en gång efter skolan och ätit middag, men jag har inget minne av det.. Vi umgicks väldigt mycket under gymnasiet och hade mycket roligt ihop. Nu när vi träffades kändes det som om tiden stått stilla! Trots att många år går och mycket händer, är riktiga vänner alltid vänner, oavsett vad som hänt.
Tania bor i New York, men är hemma i Uppsala några månader för att umgås med nära och kära. När jag åker till New York i vinter, efter skolan slutat, kommer vi att få umgås ännu mer! Hon har erbjudit mig att få bo där i några dagar också. Tania är så söt och jag skrattar alltid väldigt mycket i hennes sällskap!
Elin joinade oss också! :)





Dålig service och utan mobil

Jaha, nu är jag utan mobil. Jag fick lämna in den på 3 efter mycket om och men. 3 är ett smart företag. Deras simkort funkar inte i andra telefoner än 3 telefoner, så jag är utan telefon till jag åker på fredag.

Jag måste få beklaga mig över 3 och deras service. En viss säljare i deras butik i Uppsala (St: Per) är otroligt otrevlig och är inte på något sätt mån om att ge bra service. När jag var tillbaka i butiken en stund senare, ignorerade han mig totalt. Tack för den servicen!
Måste dock ge cred till tjejen i butiken som var väldigt vändlig och hjälpsam. Tänk vad olika man kan bli behandlad av personal!!


Måndag

Igår var det söndag och min systers konfirmationsdag! Hon var så fin i kyrkan, blev lite rörd. Berättar om det snart!

Men idag är det måndag. Och min telefon är totalt död. Knapparna funkar inte. Täckningen är lika med noll. Och den har massa märken eftersom jag slagit den på hårda ytor ett antal gånger, för att försöka få liv i den.

Idag är det fyra dagar till jag åker. Jag repeterar; FYRA DAGAR!! Har smått panik blandat med nervositet och ångest.

Nu ska jag ner på stan och möta min fina syster och hennes pojkvän. Jag ska leta efter en uppblåsbar nackkudde till den långa flygresan. Sen ska vi till mamma en sväng. Min panik, ångest och nervositet kanske släpper lite då jag får vara social.

Puss på er alla!

Nostalgitrip

Jag och Elin träffades idag för att äta middag och ha det mysigt. Hon hade lagat mat och tänt ljus. Sen satt vi och pratade minnen från gymnasietiden och grävde fram lite gamla kort.  
För att summera den tiden kan jag nämna;
Kamikaze i kanna
Trevliga kvällar på Rådhuset
Magkorta linnen
Jeansjacka under skinnjacka
Mycket synliga och breda blekta slingor i håret a la Elin i Big Brother

Här kommer några kort då vi var unga och oförstörda!

Min syster var en mini!


Jag blekte sönder mitt hår..Och drack bara cider.

Studenten 2002



Inför en kräftskiva, med potatiskskalare på huvudet.


Internt skämt inehållande brandman och kille med utstående öron

Inför studentskiva




Vänner i 11 år - Genom motgång och medvind!!


Nyfunnen vänskap på Kreta

Karin ringde mig precis när jag slutat vårterminen och ville ta en sista minuten till Kreta. Jag blev förvånad över att hon ringde mig, eftersom vi endast träffats ett fåtal gånger med andra kompisar. Men jag är spontan och tycker man ska vara galen! Så några dagar senare var vi på väg till Kreta. Jag var lite orolig hur veckan skulle bli, men jag oroade mig i onödan. För vi hade en avslappnade och skön vecka i värmen. Men det bästa av allt är att jag fann en ny vän!

Utsikten från hotellrummet

Hersonissos vid solnedgång

Karin poserar vackert

Underbar strand!

Besök i Heraklion (notera fiskmåsen!)






Bergsbyarna var vår favorit. Hittade en gammal vacker kyrkogård där.

Mormor Karin, alias Rolle


Barnbarnet Mallan, alias Ghostbusters

Fin klänning inköpt på Kreta (som jag har fått många komplimanger för) framför ett grekiskt hus


TACK Karin för en underbar vecka!

(Som ni ser syns datumet på alla foton. Fel datum dessutom. Jag skyller på att kameran är ny!)








Svar på annons

Min mamma har ett hus i vilket det finns en uthyrningsdel, som hon ska hyra ut. Jag satte ut en annons på blocket i torsdags angående detta och hittills har det kommit in över 100 svar! Det är väldigt roligt att läsa alla dessa, då endel människor verkligen inte vet hur presenterar sig ordentligt!

Här följer några exempel:

1. Jag och en kompis ska studera i Uppsala till hösten. Vi har dock inte
hittat någon bostad än. Jag är intresserad av uthyrningsdelen om man kan
bo 2 stycken där.
Tacksam för svar.

2. Jag söker boende fr o m nu fram tom 17 september. Då flyttar jag och min
7-åriga son in i ett radhus i Knivsta.

3. How you doing ?
my name -------- from palestine a new student in hermods school . I
would like to share and rent your room so Necessary if it still
Available . will be so great if we can talk by phone for more
Information and details . Hope to hear from you sooner , Thanx alot .
Have a wonderful weekend . Take care ...

4. Jag är nybliven pensionär, skild, som söker bostad snarast. Har ej mail
så ring på mobilen!

5. I am a biotechnology master student in Uppsala University and I think
your apartment is proper for me. The begining of academic year is near
and I could not find any apartment in Uppsala. I am in Borås with my
family and after one month I could not find any place There. I really
appriciate, If you accept me to rent your apartmen. otherewise my family
have to come back to our home country.

6. Hej! Ja, egentligen är det ju inte jag som behöver lägenhet i Uppsala,
utan min son. Han är 23 år och ska läsa naturvetenskapligt basår men har
ingenstans att bo. Han heter Erik ----- och vi bor i Karlksrona, han
gick samhällsprogrammet och behöver därför läsa in en del för att sedan
komma in på biomedicinsk analytikerprogram. Det vore toppen om det
ordnade sig med hans boende. Det börjar kännas lite som kris nu.

7. Hej intresserad.

8. Hej, jätteintresserad.
Kort om mig: 24 år, kille. Magisterexamen i Medicin, forskare, läkarstuderande
(underläkare nästa år) med en stadig månadsinkomst på ca 15000kr.
Rökfri, djurfri, enhetligt ren och skötsam. Singel. Har
kontinuerliga
stipendieutbetalningar på flera tusen i månaden p.g.a. goda
akademiska meriter. Har hittills bott hemma och tagit hand om hjärtsjuk far.
Självklart referenser och dokumentation om så behövs. Hör av dig.

Det finns självklart en del som vet hur man skriver ett bra svar på en annons, dock inte så många..


Gårdagen

En matbit på Terassen, med fin utsikt över Uppsala. Stan har verkligen växt till sig på senare år och nu är det en riktig sommarstad!


Det tändes ljuslyktor i fyrisån till minne av Hiroshima


Vi gick på bio, Inception. Har hört att den ska vara väldigt bra, vilket den absolut var! Leonardo Di Caprio har växt till sig och har blivit en riktig bra skådis. Men jag är dock inte riktig nöjd med slutet.. jag vaknade i morse av att jag grubblade på det.

Riktig bra fredagskväll!


För övrigt har jag en rolig historia om Leo. På ett bildprov i högstadiet, fick vi en fråga som löd: Vilken konstnär målade Mona-Lisa? Då vi fick tillbaka provet efter det blivit rättat, kunde min kompis inte förstå varför hon fått fel på frågan. Då jag kollade på hennes prov hade hon svarat Leonardo Di Caprio istället för Leonardo Da Vinci. Men om man tänker efter så är det ju rätt så lika namn :)


Mindre än EN vecka kvar..

Om en vecka är jag i det stora landet som jag alltid velat besöka. Om en vecka börjar min dröm! Jag är egentligen inte så nervös, mest positivt laddad. För jag vet att det kommer bli en fantastisk upplevelse!! (detta ska jag komma ihåg att jag skrivit, då jag känner mig deppad där borta..)
Jag kan fortfarande inte förstå att jag faktist ska dit och stanna där ett halvår. Just nu känns det som att det finns tusen saker jag vill göra innan jag åker, men för lite tid för att hinna med allt.. Men det får gå ändå. Jag får prioritera helt enkelt.

Jag har ofta legat vaken på nätterna och fantiserat om hur det kommer vara där, vilka roliga vänner jag kommer få och alla upplevelser jag kommer vara med om. Men samtidigt vill jag inte tänka för mycket. För om jag målar upp en bild på hur jag tror det kommer vara, så kanske jag blir besviken när jag ser att det inte är så.

Jag åkte på språkresa till England, sommaren efter jag slutat högstadiet. Mina kompisar förstod inte varför jag ville åka och var ganska negativa mot det hela. Men det visade sig vara en livsavgörande resa för mig, där jag växte otroligt mycket. Jag var i England i tre veckor och då jag skulle åka hem, grät jag floder.

Nu ska jag vara borta i ungefär 6 månader. Och jag har en känsla av att detta kommer bli precis som min språkresa. Livsavgörande.

KÄRLEK


Älska, glömma och Förlåta.


Dalarna-dag 2



Jag, gammelfarfar Torsten o Farmor


Tällbergs konstverksby



Hejdå Dalarna för denna gång!!

Dalarna-Dag 1

Två galna tjejer, mycket gott färdgodis och bra musik= roadtrip till Dalarna!






Farmor och Lars-Erik har en gammal gård som funnits sedan 1500-talet och som är rena idyllen för två stadstjejer som mig o Sara. Det är väldigt mysigt och avslappnande att bara vara här.




Vi var i Nusnäs för att kolla in dalahästtillverkning. Vi hade roligt bland alla dalahästar och fick även turen att se världens minsta dalahäst och en fin dalainspirerad telefonkiosk. Jag trodde telefonkisokerna var utrotade, men tji fick jag.





Vi hade tur som kom till dalarna just nu, för det är raggarvecka i Rättvik denna vecka. Så vi cruisade med
raggarna och försökte smälta in med E-typ i högtalarna. Vi åt italiensk glass, tittade på alla veteranbilar och kikade i marknadstånd.





Vi avslutade Rättvik med en tripp på bryggan, rökte en god (?!) cigarr och drack lite Cola Light.



Sedan for vi till Utsikten och tittade på solnedgången.



Kvällen avslutades med Tuttulbröd-gott!









TACK!

Tack farmor Marianne och Lars-Erik för att vi fick komma till er och ha en minisemester! Ni är guld värda!

(Bilder utlovas snart)