Swedish Presentation

Idag har Lisa forberett en presentation om Sverige! Sa nu ska jag och Gurra hjalpa henne att gora smorgastarta!

Hoppas att det kommer mycket folk. Uppdatering foljer :)

GO SWEDEN!!



Black Friday

Black friday är dagen efter Thanksgiving. Då är det stor REA i hela USA. Affärerna öppnar vid 3 på morgonen!!!! Och folk shoppar som galningar. Vi var på väg till New Orleans vid denna tid och vid förarbyte upptäckte vi att folk verkligen tar vara på Black Friday..

Klockan var 4:46

Utanför en skoaffär

Utanför Target



Thanksgiving firande!

Vi firade Thanksgiving med Brooke och hennes familj i Memphis. Det var så trevligt! Vi åt massor av mat och spelade spel hela dagen. En lyckad Thanksgiving!!


Lynn och Bo





Jag och Brooke var ett team

Lynn och Roberto fuskade sig igenom hela spelet :)

Guitar hero!


De hade ett stopljus i spelrummet!



Vilken resa!

Efter en 13 timmars bilfärd är jag hemma, klockan ett på natten. Jag har en sak att säga-vilken jävla resa!

HAPPY THANKSGIVING!

Jag önskar DIG en Happy Thanksgiving! Tänk på allt du har att vara tacksam över <3

Nu drar jag till Memphis för att äta kalkon! Ses igen på Söndag :)

PUSS O KRAM

Memphis och New Orleans!

I morgon bitti åker jag, Bo, Lynn och Roberto på Roadtrip! Första stoppet blir Memphis, där vi ska spendera hela Thanksgiving dagen hos Brooke och hennes familj (som är vän till Bo och Lynn). Vi ska få uppleva en riktig Thanksgiving dinner med allt vad det innebär. Jag ser fram emot potatismoset! :)

På kvällen drar vi vidare och kör nattkörning till New Orleans. Vi planerar att vara framme tidigt på morgonen. I New Orleans ska vi spendera fredagen och lördagen för att sedan köra hem på söndag förmiddagen. Det tar ca 12 timmar från New Orleans till Fayetteville, så vi lär vara hemma någon gång under söndag natten.

I New Orleans ska vi bland annat besöka:

Plantation

Kyrkogården

Casino!


Alla som har varit i New Orleans säger att det är en härlig stad! Så jag ser verkligen fram emot denna resa!

Gul Skolbuss

Varje gång jag ser de gula skolbussarna åka förbi med massa skolbarn inuti, så blir jag påmind om att jag faktist befinner mig i USA. Det kanske jag borde ha fattat vid detta lag, men ibland glömmer jag av mig.

Det kan inte bli mer amerikanskt än så här! Jo, om jag hade haft en amerikansk flagga i handen kanske :)




Vad Sverige är känt för!

Detta är SVERIGE välkänt för, enligt mina erfarenheter i USA

ABBA

ZLATAN-Speciellt de Italienska utbytesstudenterna avgudar honom, såklart!

CARDIGANS

SNÖ OCH KYLA

IKEA-En kvinna som vi fick vår tv av, hade IKEA kassar för att bära saker!

ABSOLUT VODKA

Och såklart, BLONDA SNYGGA TJEJER
Jag och Millan <3


Rudolf?

Nej det är bara jag!! Men jag funderar på att köpa en en sån här och gå omkring med på New York´s gator. Undrar om folk skulle skratta åt mig eller bara tycka jag är dum i huvudet?



Fallbreak!

Nu har jag officiellt Fallbreak! Ingen skola förrän på måndag nästa vecka. Anledningen är ju att det är THANKSGIVING på torsdag!! Jag har storslagna planer.. :) Mina planer avslöjar jag i morgon!


Ännu en final exam avklarad!

Och det gick väl si så där. Nu har jag bara en tenta kvar! Och en massa redovisningar och hemtentor som ska in såklart, men det är ju en annan sak.
Det firades med lunch på Quad (osäker på stavningen...) med Lisa och Gurra. Jag åt potatisgratäng i mängder. Typ bara potatisgratäng. Jag har inte ätit potatisgratäng sen jag lämnade Sverige så jag hade cravings.. Nu blev det ordet potatisgratäng i varje mening!


Ja, alla tallrikar på bordet är våra..


De har en brasa! Tyvärr syns den knappt på grund av asiaterna som går framför den..




Absolute Hunk

Jag ar i skolan och gor research infor min poster presentation om alcohol rehab. Jag ville ha lite bilder och sokte pa vodka. Forsta bilden som kom upp var denna! Undrar om jag kan anvanda den? :)

(Jag skriver pa skolans dator som inte har de svenska bokstaverna, darav inga prickar over O och A!)


Telefonsamtal

Idag fick jag ett telefonsamtal. Alltså ett riktigt samtal, inte något skypesamtal. Av någon långt bort i Sverige. En varm känsla spred sig i kroppen och jag fick en påminnelse om att jag faktist åker hem snart. Jag fick ett leende på läpparna som fortfarnade inte försvunnit. Det känns inte alls sorgligt att åka hem. För jag vet vad som väntar mig hemma. Det som väntar mig hemma är lycka!


Jukebox

Jag tycker att vi borde införskaffa jukeboxar i Sverige! Det är otroligt underskattat!

Detta är fördelarna med en jukebox:
1. Man kan välja sin egen musik.
2. Djn slipper klagomål.
Det finns säkert många fler fördelar, men jag tycker att detta är två starka fördelar. Därför behövs inga mer.

Klart slut.


Shoe shopping

Idag har jag äntligen hittat skor! Som jag letat, i flera veckor faktist! Men nu är hösten/vintern räddad och skorna är på plats i garderoben!

Jag köpte ett par skinnstövlar, som jag blev så kär i! Dock ska jag erkänna att de liknar min mammas stövlar som hon hade på sig under 90 talet. Men modet kommer ju alltid tillbaka! :)
Jag köpte även ett par mocka stövlar, så att jag har något att byta med.

Vilopaus

Jag har på mig min fina Ralph Lauren tröja :)

Mina fina skor!

Mina andra fina skor!

Male or Female

Vet ni vad jag uptäckt? På mitt nya amerikanska id är jag tydligen Male. Antingen har det blivit tryckfel eller så var tjejen som gjorde kortet blind. Eller så trodde hon att jag var transvestit.

Nu måste jag ju i alla fall gå tillbaka på måndag för att få ett nytt kort! Jag tänker ju inte visa upp det där kortet. Då kommer vakterna bli förvirrade...

:)


Rosa

Vad tycker ni? Ska jag köpa denna fina lilla rosa ryggsäck inför nästa terminstart? Det skulle passa perfekt för mig eftersom jag förmodligen kommer att få släa på en hel del papper, då vi ska skriva C-uppsats nästa termin! :)


Fredagkväll

Detta är andra helgen i rad som jag anländer för sent till en fest! Polisen är snabba på att luska reda på vart fester ska hållas. Jag vet inte om det är grannar som ringer och klagar eller om de följer musiken. Men någonting är det i alla fall! Denna gång fick lägenhetsinnehavaren böter på 95 dollar.

Festen fick flyttas till en annan lägenhet, nämligen Pauls och Tommies. Dit kommer aldrig polisen! Kan bero på att alla i huset har fester hela tiden och ingen ringer och klagar.

Efter en timme hos Paul och Tommie ramlade det in massor med okända människor som crashade festen. Ingen visste vilka dom var men dom festade på! Det är ganska vanligt här, att folk crashar partyn!

Jag tog inte så många bilder igår-men här kommer de som togs!

Ben och Bo väntar på att festen ska börja






Harry Potter!

Jag såg första delen av sista filmen om Harry Potter igår! Jag är inte jättestort fan av Harry Potter. Jag har inte läst böckerna och jag har bara sett tre av filmerna. Men det var ändå spännande att se den! Nu väntar jag med spänning på den sista och avgörande delen. Som vanligt när det är två delar av en film, så slutar den mitt i. Det gillar jag INTE!

Jag åt så mycket popcorn under filmen så att jag var proppmätt och illamående. Jag har en tendens att göra så om det är en spännande film..

Och så måste jag få klaga över en kille framför mig som höll på med sin Iphone hela tiden! Respektlöst! Han slutade då vi sa till honom. Men jag fattar inte varför folk går på bio om de ändå inte vill se filmen!

Jag och Bo är spända inför filmen

Detta kort är taget efter filmen. Det kan man se på popcornskålen!



Butterfield Trail Village

Igår besökte jag ett retirement living facility. Dit får man flytta om man är över 62 år gammal och pensionär. Man kan antingen välja att bo i små hus eller lägenheter om man kan bo självständigt. För de som behöver assistans i det dagliga livet finns det health care avdelningar med privata rum. Det finns även avdelningar för de äldre personer som utvecklat demens och inte kan klara sig på egen hand.

Butterfiled Trail Village har ca 400 boenden och en väntelista på närmare 10 år. Det anses vara ett av de bästa äldreboendet i Arkansas.

Det är ett privatboende vilket innebär att man måste ha pengar för att kunna bo där. Det syns dock att de har resurser! Det var verkligen jättefint där! Och vilken skillnad från de svenska äldreboendena! I sverige är det ofta långa korridoren med en lite tråkig stämmning och som luktar sterilt.

De ordnade massor av aktiviteter för de äldre, som olika gymnastik pass, seminarium och fester och danser.

Det var vackert inrett och luktade hur gott som helst!!

Butterfield Trail Village community

Ett av husen

Receptionen i huvudbygganden

En av korridorerna. Notera juldekortationerna på dörrarna!

Spa

Pool

Jacuzzi

Gym

En av många uteplatser

Matsalen

En av demensavdelningarna. Det står en fågelbur i vänstra hörnet!




Socionomen som jag intervjuade sa att inget ställe är perfekt, men detta ställe var väldigt bra! Det är till och med så att andra generationen flyttar hit! Alltså de som haft sina förlädrar här och är så nöjda med servicen och stället, så att de väljer att flytta in när de själva blir pensionärer.

Om det är något ställe som jag skulle kunna tänka mig att bo på vid ålderns höst-så är det definitivt Butterfiled Trail Village!!

Intensiv fredag

Jag var uppe med tuppen i morse! Nu är klockan halv 4 på morgonen och jag har precis lagt mig. Det blev en väldigt intensiv fredag detta!

Jag har bland annat:

¤ Åkt taxi två gånger
¤ Intervjuat en socionom
¤ Sett fåglar i en bur
¤ Ätit sushi
¤ Gjort grupparbete
¤ Druckit te med Lisa
¤ Blivit bjuden på den andra koppen te av servitrisen (ja, det var en tjej)
¤ Varit på bio
¤ Ätit popcorn så att jag nästan spytt
¤ Spenderat en timme i en skoaffär utan att köpa något!
¤ Varit på Tacobell (mexican fast food) och endast druckit vatten
¤ Gått till en fest som polisen redan stängt ner (och gett böter till lägenhetsinnehavaren!)
¤ Gått till en andra fest
¤ Missat ett bråk på grund av toalettbesök

Ja, som ni märker har jag hunnit med mycket! Bildbevis dyker upp snart!!

Nu tackar jag för mig. Jag har noll energi kvar.


Parcermoni

Nu är det hög tid för mig att titta på Paradise Hotels parcermoni denna vecka. Spännande! Undrar vem som åker?..


ADRENALIN!

Andra raden uppifrån. Längst ut till vänster. Svarta kläder. Vinkandes mot kameran. Det är jag!

Femte personen från vänster. Bredvid Gitte med det flygande håret. Det är jag!



Morgondagen

I morgon ska jag åka till ett "retirement lifecare community" för att intervjua en socionom som jobbar där. Jag har inte varit på ett amerikanskt sådan och är väldigt nyfiken på hur det kommer att se ut! Jag tror att det är en stor skillnad mot de svenska boenden som finns för pensionärer.

Ser fram emot morgondagens utflykt till Butterfield Trail Village!


Ett steg närmare..

...Att bli amerikaniserad!

För idag skaffade jag ett amerikanskt id-kort! Varje gång jag ska visa mitt svenska id, vänder de på kortet och tror att det är fejk. För på vårt svenska kort står det år-månad.dag-sista siffror. Här står det månad-dag-år. De har inga sista siffror. De har bara sitt social security number.
Det var otroligt smidigt. Det tog 10 minuter och kostade 5 dollar!

Utanför kontoret där de fixar id-kort

Go Hogs!

Polis Polis Potatisgris!

Mitt id!

Silver Dollar City-del 2

Då det mörknade blev all julbelysning tydlig och det var som att vandra i ett jul landskap! Det var så fint och julkänslan infann sig omedelbart! De spelade julmusik också, vilket bidrog en del :)

Vi såg en musikal; A Christmas Carol av Charles Dickens, som var jättebra! I slutet snöade det över publiken!

Vilken julkänsla denna kväll gav. Nu längtar jag till New York och all julbelysning och dekorationer där!















Break from all the study

Jag har suttit hemma hela dagen och pluggat till de två prov jag har i morgon. Jag var så less på det! När klockan var 20.30 knackade det på dörren. Robin stod där och tvingade ut mig och så gick vi till Bo och Lynn och åt middag. Det var väldigt skönt med ett break! Och väldigt trevligt också förstås!

Väl hemma känner jag att jag inte orkar plugga mer. Ska titta lite på anteckningarna och sen sova!

Godnatt och Sov gott mina kära vänner!

Silver Dollar City-del 1

Söndagens destination var Silver Dollar City, en amusement park utanför Branson. Där åkte vi galna berg och dalbanor! Jag trodde allvarlligt att jag skulle dö! Men kul var det. Efteråt! Och så åkte vi lite andra karuseller också. Jag var ganska yr i huvudet får jag erkänna, men det var det verkligen värt!

Det var så vackert där, som att vandra omkring i en sagoby. Det går inte att jämföra med Gröna Lund eller Liseberg!



Vi var superexited!


Det ser ut som hästföraren försöker undvika fotot! Men han vinkade faktist!







Första åsynen av den första berg o dalbanan! Den hade 4 loopen och några halvloops också!

Ready... Precis innan vi startade sa Gitte till mig: Tänk om dessa säkerhetsgrejer går sönder. Då kommer vi ramla ner. Och förmodligen dö. Jag kissade nästan på mig, ville springa därifrån, men jag var fast och det var bara be en bön att sökerhetsgrejerna skulle hålla!

Set...

GO!!



Jag var otroligt stolt att jag åkte! För det var den läskigaste grejen jag någonsin åkt!

Vi kom till den andra berg o dalbanan och möttes av denna skylt..

Och detta!


Då höll jag på att kissa på mig för andra gången. Men klart vi åkte denna med! Den gjorde 0-60 km i timmen på 1,5 sekund! Det var HUR KUL som helst!





Round tour i Branson

På söndagen åkte vi tidigt,för att ha hela dagen i Branson. Vi började med att strosa runt i olika affärer. Och blev chockade av alla Juldekorationer. Sen insåg vi att det faktist är mitten på november och det är bara en och en halv månad kvar till julafton! Det är svårt att förstå då det är så varmt här..



Lunch!



Efter maten cruisade vi runt i Branson. Det var en riktig upplevelse. En småstad med massor att se!





Plötsligt dök King Kong upp!!


Och Titanic!


Vi hade ett mål med denna round tour! Destinationen får ni se i nästa inlägg!!


Lördag-shopping i Branson!

I lördags bar det av till Branson, Missouri för shopping!

Vi åt lunch på en mexiakansk restaurang för att ha massor med energi till att shoppa!




De hade fina juldekorationer!

Sen bar det av till Tanger outlet!

 

Jag shoppade så mycket att jag glömde av att ta bilder! Men jag fick med mig väldigt många fina kläder hem:)

Vi åkte hem i tid för att se fotbollsmatchen. På väg hem hade vi problem med lyset på bilen. Det var endast helljuset som funkade. Det ledde till en massa strul. Vi fick vända efter 40 minuter och åka till Bransons flygplats för att där få byta bil av hyrfirman. Vi var pissed off!!!



Vi fick i alla fall en uppgradering av bilen.
Från Mazda...

Till Chrysler!


Då blev vi glada igen!


Men, sen till det riktigt komiska! Då vi skulle köra iväg med den nya bilen, kunde vi inte stänga av lyset innuti bilen. Vi letade och letade men vi hittade inte knappen! Till slut kom en vakt och sa att vi var tvungna att köra iväg för att vi stod på en plats där det var förbjudet att parkera. Så vi körde iväg och lyset var fortfarande på. Det tog en halvtimme innan vi förstod var man stängde av lyset!!

Först hade vi inget lyse. Sen hade vi för mycket lyse! Men slutet gott, allting gott. Vi kom hem, ett antal timmar senare än tänkt! Men vi missade fotbollsmatchen..

Idag

Städ, plugg ( i massor!!) och skypedejter står på schemat. När jag är klar med dagens planer ska jag berätta om helgen!



Trött, lycklig, christmas spirit och lite illamående

Dessa ord får beskriva vad jag känner just nu. Vi har haft en lång och väldigt rolig tjejhelg! Allt har inte gått som planerat, men det får man ju alltid räkna med :)

Shopping, Rollercoasters, musikal-ja, vi har hunnit med mycket! Och så har vi sett King Kong. Han satt på ett tak!

Jag berättar allt om helgen i morogon. Jag är så trött nu så att jag måste verkligen sova!

Godnatt! Och Godmorgon (klockan är 06.15 i Sverige nu!)

12 januari

Om 2 månader är det den 12 januari. Om exakt 2 månader är jag tillbaka till Sverige. Då har detta äventyr avslutats. Och jag är på väg mot nya mål, nya drömmar och nya äventyr!



(Chicago by night)

Vatten

Vattnet här är äckligt. Det luktar riktigt mycket klor och smakar därefter! Om jag ska bada i badkaret häller jag i massor med duschtvål, inte för skummets skull utan för att det ska dölja klorlukten. Då jag duschar får jag helt enkelt stå ut med klorlukten. Det värsta är dock att huden blir så torr av vattnet. Huden på händerna flagnar och jag får sitta och skala bort hud, inte så trevligt jag vet. Men det är sanningen.

Att dricka vattnet är som att få en kallsup i en poolbassäng. Tricket för att kamofluera smaken är att ha massa is i vattnet samt smaksätta med lite citron. Det neutraliserar smaken. Och man ska absolut inte dricka vatten ur ett glas som har stått i mer än en timme. Då smakar det klor utav bara h-e!

Det absolut värsta med detta klorvatten, är att mitt hår antar en grön nyans! Hemskt! Silverschampoo gör att denna gröna nyans inte blir för grön och förmodligen är det bara jag som kan se den!

Tummen ner för klorvatten!

Det bästa...

.. med att vara sjuk är att kunna ligga i sängen hela dagen, kolla på serier och käka chocklad! UTAN dåligt samvete!

Har hittat en ny favorit serie; Våra vänners liv-på svt play. Kolla in den!


Tjejhelg

Jag måste verkligen blir frisk inför helgen!

För vi ska ha tjejhelg. Vi ska hyra en bil och köra till ett stort outletmall, som ligger två timmar härifrån i Branson, Missouri. Där ska vi shoppa loss ordentligt! Jag behöver verkligen köpa höst/vinter kläder. För i New York kommmer vädret absolut inte vara så milt och jag kommer behöva varma kläder för att inte frysa ihjäl!
Detta står på min lista än sä länge:

Skinnstövlar
Varm jacka-trenchcoat el liknande
Varma stickade tröjor
Jeans
Mössa o Vantar
Sjal

På söndag ska vi göra en utflykt till en ännu okänd ort. Vi har inte bestämt oss än var vi ska åka. Det ska vara fint väder i helgen, så vi har massor med möjligheter!

En riktig tjejhelg med andra ord! :)


11 november

Idag är det den 11 november. Den 11 januari lämnar jag USA och åker hem till Sverige igen. Jag har alltså två månader kvar här i USA, varav halva tiden i Fayetteville och halva tiden i New York. Ja, jag kanske tjatar om detta. Men det är nog för att jag själv ska förstå. För nu har jag anpassat mig till det här livet och jag vet att det kommer bli en svår period att anpassa mig tillbaka till vardagen hemma i Sverige.

Här känns allt som en lek. Vi kan göra lite vad vi känner för och allt är mest spontant! Visst kan jag vara så hemma också, men inte på samma sätt.

Jag har tänkt lite på vad mina förväntningar var innan jag kom hit och om det var som jag hade tänkt mig. Svaret är nej. Jag trodde att jag skulle lära känna massor av amerikaner. Visst har jag lärt känna några, men de jag umgås med är andra internationella studenter. Det kan vara av den enkla anledningen att vi bor på samma ställe och att vi har ungefär samma värderingar. Det är lättare helt enkelt. Vi sitter i samma båt.

Jag längtar otroligt mycket efter att få komma hem till Sverige, prata svenska med alla, träffa alla mina nära och kära, leva i vardagen och tryggheten igen och vara hemma. Samtidigt vet jag att jag kommer sakna alla mina nya kompisar som jag fått här, det varma vädret, gästvänligheten och allt det typiska ameikanska som finns här.

USA kommer alltid finnas i mitt hjärta. Men det är som de säger: Borta bra men hemma bäst!





Första e-bay köp!

Igår klickade jag hem mitt första köp från e-bay! När paketet anländer ska jag visa er vad jag köpte! :)

Roar mig med att läsa gamla inlägg

Jag har skrivit en hel del sen jag startade denna blogg! Herre jösses vad kul det är att gå tillbaka och kika i arkivet. När jag läser allt det jag skrivit blir jag förvånad av hur tiden har gått så otroligt fort! Och hur mycket jag hunnit vara med om dessa månader i USA.

Dessutom har jag förändrat min hårfärg sucessivt under min vistelse här. Men det är ju brukar jag ju göra så det är inget ovanligt.

Juli

Augusti

September



Oktober





En fin november bild får ni när jag är frisk och kan ta fina bilder igen!

Det går mot ljusare tider kan jag ju konstatera! Jag trivs i både mörkt och ljust hår. Men det som irriterar mig något så fruktansvärt är en ljus utväxt på ett mörkt hår. Det är betydligt värre än att ha ljust hår med mörkare utväxt! Eftersom min naturliga hårfärg är ljust, så kör jag på ljust hår nu!


Sjuk..

Dålig uppdatering beror på att jag varit dålig sen i måndags kväll efter tandläkaren. Jag har feber och är oerhört trött. Har pratat med sköterska och hon har ordinerat vila och att jag ska dricka mycket vatten. Och om jag inte blir bättre inom några dagar ska jag kontakta dem igen.

Så det enda jag gjort desssa två dagar är att sova och vila, vilket är oerhört tråkigt. Jag missar skolan också och får minuspoäng på grund av detta. Men vad ska jag göra om jag är sjuk!?

Nu vet ni hur läget ser ut!

Snöoväder vs Varmt och soligt

JÄMFÖRELSE av väder


Väder
för Fayetteville, Arkansas, USA

18°C
Aktuellt: Delvis molnigt
Vind: S – 8 m/s
Luftfuktighet: 63 %
tis
Blåsigt
22°C | 12°C
ons
Delvis molnigt
19°C | 11°C
tors
Delvis molnigt
22°C | 11°C
fre
Enstaka åskbyar
19°C | 4°C


Väder för Uppsala

0°C
Aktuellt: Snö
Vind: NO – 9 m/s
Luftfuktighet: 100 %
tis
Klart
1°C | −1°C
ons
Risk för snö
2°C | −1°C
tors
Risk för snö
0°C | −1°C
fre
Risk för snö
2°C | 1°C

Väder för Jönköping

−1°C
Aktuellt: Lätt snö
Vind: N – 10 m/s
Luftfuktighet: 100 %
tis
Klart
0°C | −2°C
ons
Risk för snö
1°C | −3°C
tors
Klart
2°C | −1°C
fre
Risk för regn
5°C | 1°C

Jag kan konstatera att Sverige och speciellt Uppsala har snöoväder idag som heter duga! Där jag befinner mig skiner solen just nu och det är runt 20 grader! Avundsjuka??

Igår på Walmart möttes jag av en julgran vid ingången och det är väl vid denna tid som julsakerna åker fram. Men eftersom det är så pass varmt här, är det väldigt skumt att det snart är jul! OJOJ vad tiden går fort!!

Amerikaniserad

Ja gott folk. Jag har blitt amerikaniserad. Bo och Lynn kände inte ens igen mig då vi skulle ses. Jag sa Hej och de sa Hej. Sen sa de: Vem är det?? HAHA :) Men det är ju jag, svarade jag. Å vi såg inte det, du ser så amerikansk ut!!, sa de.

Nu undrar ni varför och hur jag ser ut som en äkta amerikan. Let me tell you! Tights, bylsig tröja-gärna med Arkansas tryck, något med Razorbacks eller texten Fayetteville. Till det är gympaskor ett måste samt nån ful keps-gärna med en gris. Och osminkad är ett plus.

Detta är alltså min outfit jag hade när jag åkte och handlade i dag. Osminkad, amerikaniserad och jävlig bekväm! Det sjuka är att folk tycker det är snyggt :)

Jag har min tröja som jag köpte på Bikers, Blues and BBQ. Den har vingar så jag kan nästan flyga!




PS: Hade gympaskor också, men det syns inte på bilden..

Happy ending on a crappy day!

Inte nog med att jag försökte öppna fel dörr när jag kom hem från tandläkaren, det blev värre!

Bedövad och jävlig åkte jag till Walmart med Gurra och hans roomies. Jag var tvungen, jag hade noll mat hemma. På vägen kände jag att febern började komma..Förmodligen på grund av bedövningen som släppte.

När jag hoppade ur bilen tappade jag min plånbok och allt ramlade ut! Väl inne på Walmart insåg jag att jag tappat telefon. SÅ jag tänkte att den säkert var vid bilen. Jag gick ut och letade efter bilen, men kunde inte hitta bilen! Efter vi handlat klart och gick till bilen, låg telefon innne i bilen!
Denna bedövning plus tabletterna har fått mig helt snurrig!

MEN-när jag kom hem fanns ett paket i brevlådan!! Jag var överlycklig! Vad är detta tänkte jag?
Jo, min älskade vän Elin har varit lyhörd! Hon har skickat cheesedoodles och ettt rosa Lypsyl till mig! Det som jag sagt att jag saknar här! Dessutom en New York Guide som kommer mycket väl till hands!

TACK ELIN!! Det gjorde min crappy day till en lycklig en!
Jag lovar finfina presenter från USA när jag kommer hem. Och eftersom du fyller år i januari så blir det ju lite extra ;)



Måste tillägga att bedövningen fortfarande INTE släppt ordentligt, så här 8 timmar senare. Så jag sparar ostbågarna till ett speciellt tillfälle då jag kan njuta av dom!

Bedövad i hela käften och 150 dollar fattigare!

Är precis hemkommen från tandläkaren! Där jag spenderade dryga två timmar! Jag är bedövad i hela käften och är 150 dollar fattigare!

Jag kan både ge plus och minus av detta besök. Stort minus till sköterskan som varken sa Bu eller Bä. Hon förklarade inte vad hon skulle göra, utan bara tryckte in saker in min mun och tog massa röntgenbilder. Hon lät mig sitta i stolen som ett frågetecken och förklarade NADA. När jag frågade henne vad som hände, sa hon bara: We are waiting for the doctor. Jag väntade och väntade.. Och hon sa ingenting. När jag kollade bakåt på hennes dator, var hon inne på facebook!

Hon frågade mig faktist vad jag pluggade. Och när jag svarade att jag var utbytesstudent från Sverige, sa hon: A so you speak french? öh.. Nej! Jag blir så trött! Precis alla tror att Sweden är Switzerland. När jag sa att vi hade vårt eget språk blev hon tyst.

Till slut dök tandläkaren upp! Han var väldigt trevlig! Efter mycket tittande på röntgenbilderna, konstaterade han att jag hade ett litet hål. Så vi bestämde att han skulle fixa det på direkten. Han frågade om jag var nervös, för jag kunde få lustgas om jag ville! Jag avstod :) Men jag fick en jävla massa bedövningsmedel genom spruta. Så här, 2,5 timme senare är fortfarande hela högra sidan bedövad! Tack doktor!

När de fixade hålet hörde jag att de borrade och grejade, men kände absolut ingenting! Jag kan konstatera att de ger betydligt mycket mer bedövning här i USA än i Sverige! Och att jag nog är ganska känslig mot medlet.. För hela mitt huvud snurrar!

När allt var klart, fick jag även ett recept på antibiotika som jag ska ta i 10 dagar, för att han trodde att jag har någon slags infektion.

Sköterskan visade mig inte ut. Hon sa inte ens att det var klart. Hon bara gick! Där kan man snacka om social inkompetens!!
(Senare fick jag höra att hon var ny och de andra tyckte att hon var väldigt inkompetent och konstig..)

PLUS:
Trevlig tandläkare
Myyycket bedövningsmedel

MINUS:
Grinig jävla sköterska som är inne på fejjan istället för att göra hennes jobb!

STORT TACK till LAURA som skjutsade mig dit, som väntade på mig och som skjutsade hem mig!!

En sak till; När jag skulle öppna dörren funkade inte nyckeln! Jag försökte flera gånger, innan jag insåg att jag var vid fel dörr.. Bedövningen tog verkligen hårt på mig! :)





Tandläkare

Idag klockan 14.00 har jag tid hos tandläkaren. Nu är jag himlans nervös. Jag tycker inte om tandläkare, men vem gör det? Jag hoppas att han är trevlig och tar hand om mina tänder utan att plåga mig allt för mycket..

Önska mig lycka till!!

Social network

Jag måste säga att jag är imponerad! Filmen social network handlar om hur facebook uppfanns och historien bakom det hela. Dessa killar är grymt smarta! Den ena av killarna är nu världens yngsta billionär. Och nu tjänar han ännu mer pengar på filmen som visas på bio. En applåd till det!

Sen jag kom hem har jag nu smidit planer på den nästa it-grejen, som JAG ska uppfinna och bli snuskigt rik på. Om jag har kommit på något bra? Självklart! Men inte fan lägger jag ut det på bloggen :)

Söndag eftermiddag

Är lika med Bio time! Så nu sticker jag på bio:)


Mini Albin

En liten mini Albin har flyttat in hemma hos mig! Visst är dom lika?

Stora Albin

Mini Albin

Glädjubel!

I fredags hittade jag en gömd skatt på Whalgreens. Zuzana trodde att jag skrek för att jag såg något hemskt, så hon belv livrädd! Men jag jublade ju av glädje!!

Jag hittade min favvis chocklad! Så nu har jag ett litet förråd ;)


Min stackars tand

Jag kan varken äta eller dricka, för då ilar det i hela sidan av min mun. Jag tror jag har ett hål i min tand! Eller tror, det är jag säker på. Det ilar och gör ont. Det har känts lite i några veckor, men det har verkligen förvärrats under helgen. Så nu har jag mailat Laura, hon som har hand om internationella studenter. Jag hoppas att hon kan hjälpa mig med detta! Så jag får komma till tandläkaren så snart som möjligt.. Helst denna vecka!
Men jag får se det lite positivt. Det kan ju anses som en bantingskur :)


E-bay

Mina roomies har hittat till e-bay. Det syns dirket då man kommer in i lägenheten!




Teachers pet

Jag har en en lärare som kommer från Kina. Han är väldigt trevlig att prata med! Och eftersom min bror bor i Kina och jag har varit där, så har vi något gemensamt. Efter lektionerna brukar vi alltid ta en pratstund. Jag har nog aldrig pratat så mycket med någon lärare förut!
Men han tycker om oss internationella studenter och speciellt mig förstås :)



Jag har fått en fråga om hur jag tycker att nivån är i skolan. Mitt svar är detta;

Jag tycker att det är väldigt strukturerat och tydligt upplagt med uppgifter och prov. Men jag tycker att nivån är för enkel. Det känns ibland som att det är lite gymnasiet över det hela. De flesta prov utgös av flervalsfrågor och "True or False". Det skulle vi aldrig ha i Sverige!

Jag vet inte om det har att göra med att jag går socionom kurser (har fått uppfattningen om att socionomyrket anses som ett "lägre stående" yrke här än hemma) eller om nivån helt enkelt är lägre här än i Sverige. Men jag vet andra som tycker att nivån är relativt svår. Det kan ju bero på vilket år man läser i och för sig.

Vi har en uppgift som ska in nästa vecka. Efter lite tjat lyckades klassen få uppgiften uppskjuten två veckor fram! Detta skulle inte heller hända i Sverige.

Så för att summera: Nivån är lättare här än i Sverige, enligt mig. På ett sätt är det lite tråkigt, för det blir liksom ingen utmaning. Men samtidigt är det skönt! För jag har verkligen tid för att göra annat än att plugga :)


Dagens

Marie Fredriksson, Den ständiga resan genom livet-en speciell sång som har en speciell plats i mitt hjärta. Du finns alltid med mig. Då. Nu. Alltid.


All Helgona Helg

Idag minns vi de som inte finns hos oss längre. Idag minns vi de fina människorna som lämnat jorden för att gå vidare. Vi minns med glädje, vi minns med sorg, vi minns med skratt och vi minns med tårar.
Vi tänder ljus för de som lämnat och vi minns det som varit.

Minnen har vi alltid i våra hjärtan och det kan ingen ta ifrån oss. Dessa betydelsefulla person som gått vidare finns alltid med oss. Och min tro är att vi återförenas en dag. På ett fint ställe någonstans bortom allt det vi vet.

Lördagens promenad slutade med en stund på kyrkogården, för att samla tankarna. För att minnas.







Jag brukar alltid åka till kyrkogården denna dag och tända ljus. I år kan jag inte det. Men jag är tacksam över att jag har en person i mitt liv som vet hur viktigt det är för mig. Och som åkte dit och tände ljus, istället för mig.



Girls night out

Jag, Bo och Lynn hade tjejkväll igår! Och det var en av de trevligaste kvällarna jag haft här! Bo och Lynn är härliga tjejer! <3





Gospel och Hallelulja!

I tisdags var jag på gospel konsert! Det var en upplevelse som jag inte varit med om förut. Det var kanske lite för mycket Hallelulja och "Praise the lord" över det hela. Men de sjöng jättefint! Det var bland annat en bankör som uppträdde och framförde "We are the world"-det var vackert! Trots att ena solosångaren kom av sig :)

Lisa arbetade som biljettvakt!




Efter konserten pratade vi tjejsnack och drack ett glas vin. Lisa är en härlig tjej!


Inte långt kvar nu..

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen. Nu är det lite mer än en månad kvar till jag måste lämna Fayetteville och alla underbara människor jag lärt känna. Det är redan jobbigt att tänka på det. Men jag försöker att ta vara på min tid som jag har kvar och gör en massa galna upptåg hela tiden! Därför är jag inte så aktiv här, men ska försöka att bättra mig!

En anledning varför jag bloggat är för att jag ska kunna ha bloggen att kolla tillbaka på när jag kommer hem. Och sen vill jag ju visa mina vänner hemma i Sverige vad jag har för mig här!

Det har blivit kallare här nu och det kan jämföras med tidig september i Sverige. Höstlöven blåser omkring som gula guldkorn i vinden och alla träd lyser av fina färger! Det är underbart!







Som ni ser på bilderna så har jag träningskor på mig. Till skolan! Ja, jag smälter in bra här! Alla går med träningskor till skolan, så jag kan ju inte vara sämre. Nu har jag både haft gummistövlar och gympaskor till skolan! Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma! Men jag ska erkänna att det är otroligt skönt med bekväma skor :)

JA!

Det är så kul att gå på träningspass! Och eftersom jag behöver någon som pushar mig är det den bästa träningen för mig. Nu är jag trött i hela kroppen och det känns riktigt bra!
Jag ska slappna av med ett spännande Paradise Hotel avsnitt. Ja, jag har blivit beroende, men det är ju så himla spännande.. Vem åker hem idag? :)

Sista energin..

...som jag har idag lägger jag på ett träningspass! Jag sprang in i Bo efter skolan och hon frågade mig om jag skulle med. Eftersom jag tjatat hela morgonen om hur tjock jag känner mig, kunde jag inte annat än att säga ja! Men det blir säkert kul :)

By the way-provet jag hade idag gick bra!

Tjingeling!

Jag spyr på detta snart

Jag har suttit inne hela j-a dagen och pluggat. Både till ett prov som jag ska ha i morgon och letat artiklar för att skriva sammanfattningar. Jag har ingen motivation alls och det hela har gått extremt trögt. Jag orkar bara inte med detta längre, det känns som att jag ska spy över böckerna och dessa artiklar.
BLÄÄÄÄ!


Nej men hallå!

Jag är lite besviken . Men bara lite. Jag vill ha kommentarer! Jag vill veta vad ni vill se och vad ni vill att jag ska visa er! Nu har jag inte lång tid kvar i Fayetteville så passa på! Kommentera och berätta vad ni vill att jag ska skriva om! Jag har lite dålig fantasi just nu.. Och snälla kommentera nu! För annars får ni mig att se dålig ut..

Rosor äro rödo.. ja och hur fan gick det sen?
Ja detta är faktist rosor jag plåtade idag! de är halv vissna, ok. Men rosor i november, inte illa pinkat, Gud!

Matsalen på Union

Där kan du välja och vraka! Dock finns det väl enbart snabbmat enligt mitt tycke. Pizza, hamburgare, subways, Tacobell (alla älskar tacobell här!). Sushi är väl det som kan anses vara mest nyttigt där. Och sallad. Men den brukar inte vara jättegod.









Höstlöv och solrosor

Idag är det kallt. Det kan jämföras med en tidig höstdag i september, i Sverige. Två av mina klasser var inställda idag, så jag gick hem. Och på vägen tog jag massor med fina höst kort!

Idag hade jag på mig gummistövlar till skolan. Det är nog första gången på en sisådär tio år! De är fina. Men de gjorde ont! Inget bra köp..






Mina fina gummistövlar!


Solrosor bland alla höstlöv!


Godkväll November!

Idag är det första november. Hösten börjar lida mot sitt slut och vintern gör sig beredd att ta över. I alla fall i Sverige. Här är det 23 grader.
Det känns väldigt konstigt att Sverige har gått över till vintertid med allt vad det innebär-mörker, kyla, regn och rusk. Till och med snö! Medan jag fortfarande har sommarvärme. Även om jag vet att det är november nu, så förstår jag det fortfarande inte riktigt. Jag är jätteglad att slippa mörkret och kylan, för hösten är verkligen en svår period. Allt är grått och trist, kläderna är stora och bylsiga och våren är långt ifrån..
Jag fryser väldigt lätt och har därför svårt för hösten. Men jag tror att när nästa höst kommer och jag befinner mig i Sverige, kommer jag uppskatta kylan, mörkret och alla fina färger. För då vet jag hur det är att inte uppleva den sortens höst!

Det är då man får sakna och längta efter något, som man faktist uppskattar det! <3




Bild tagen från bryggan i Rättvik, Augusti 2010.

Supergirl vs Batgirl

Det var en hård fight..




Men vi kom fram till att de goda makterna borde samarbeta!



Mer Halloween

Det som är roligt med Halloween i USA är att alla anstränger sig och klär ut sig i alla möjliga utstyrslar. Vissa outfits är extremt läskiga och andra är för vågade enligt min smak. Jag har sett tjejer som har gått omkring i underkläder! Det är lite för extremt för min smak..

Igår träffade jag Superman, en hemlös kille, den italienska maffian, Hitler (det är vågat och provocerande!), Dracula, en banan, en soptunna och en hel del poliser.

SUPERHEROS!


En död Hitler var på besök



Cool va?


Jag träffade Tiger Woods och gav honom en smäll! Vi svenskar måste hålla ihop!



The real Halloween night!

Jag kom nyss hem från en riktigt bra Halloween fest nr 2! Ikväll är det ju faktist den riktiga Halloween eftersom det är den sista oktober. Det var en mysigare fest än i fredags, med lite färre people, en bonfire på gården och DJ i vardagsrummet. Och så mötte jag min enda sanna kompanjon-Superman!

Jag måste ge en eloge till Batgirl, Edward Scissorhands och Robin the smoking old man för att ni orkade med en tredje Halloweenkväll, ni är grymma!

Min fina Batgirl och jag!


Nu ska jag sova min skönhetsömn! Hoppas er helg har varit lika bra som min, sov sött mina vänner!
Bilder utlovas i morgon!