Min eftermiddag

Så här har min eftermiddag sett ut och kvällen kommer fortsätta i samma stil. Det är plugg som gäller! Jag har prov i morgon i Human Diversity. Jag ska även lämna in en uppgift i Addiction klassen.

Det är tur att jag har ett doftljus som fyller rummet med Garden Rain doft (jag älskar regndoft!) och gör plugget lite mer mysigare!




Powerwalk

Nu är förmiddagens powerwalk avslutad! Shit vad det var jobbigt. Hädanefter får jag gå ut innan det blir så här fruktansvärt varmt. För jag orkar knappt hälften än vad jag brukar på grund av värmen..

Trots det så har det faktist svalnat av här i Arkansas. Nu är dagarna ungefär som en riktigt varm och skön sommardag i mitten på juni, hemma i Sverige. Jag trodde inte jag skulle klaga på vämen, eftersom jag älskar den! Men det är riktigt skönt att det börjar svalna lite nu, så här framåt hösten :)


Ullared

Jag har precis tittat på senaste avsnittet av Ullared. Jag kan inte göra annat än att skratta och le när jag ser det programmet, det är ju underbart!

Och jag är väldigt glad för Morgan som har funnit en ny vän, Ola-Conny. Men jag förstår inte riktigt hur man kan döpa sitt barn till Ola-Conny? Många dubbelnamn har jag hört, men Ola-Conny tar nog priset! I alla fall är ju Morgan och Ola-Conny ett par sköna nissar :)


(bild lånad från nyheter24.se)

Om 3 månader..

Är det min födelsedag!

Om jag får önska vill jag gärna drömma mig tre månader framåt i tiden. För då är jag i NY och firar min födelsedag just nu! Lite roligare än att sitta inne och plugga var och varannan kväll.

Dessa bilder är tagna på min födelsedag förra året, när jag firade i Uppsala.

Jag ser inte klok ut, jag vet. Men det är ganska roliga bilder! Jack, mammas hund, älskar att vara med på bild! Han posar om man säger till honom :)



Plugg Snacks

Nu har jag suttit i flera timmar och letat artiklar om missbruk. På torsdag ska vi lämna in summary på fem artiklar om ämnet, samt skriva våra reflektioner om artiklarna. Jag är äntligen klar! Jag ska bara finslipa lite på arbetet. Dessutom har jag skrivit om sex artiklar, så jag borde få lite pluspoäng för det :)

För att plugget inte ska gå så långsamt har jag lyssnat på Winnerbäck. När jag lyssnar på hans låtar blir jag lugn och mina tankar flyger iväg till andra platser.. Men för mig är Winnerbäck väldigt bra studiemusik!

Något jag saknar när jag pluggar är OSTKROKAR eller ostbågar, om ni hellre vill säga det! För det är mitt bästa plugg snacks.


I Chicago hittade jag världens största ostkrok! Men den var inte ätbar tyvärr..


Någon vänlig själ i Sverige får gärna skicka en påse!


Vilopaus

Om man känner sig lite trött på vägen hem från skolan är det bra att det står soffor lite här och var!



För övrigt är det så att amerikanerna har vanliga soffor ut på altanen eller balkongen. Det är väldigt äckligt! Tänk vad mycket kryp det finns i dessa soffor..

Skolhistorians sämsta

Ja, jag kan nog säga att jag idag har gjort mitt sämsta prov genom hela min skolhistoria! Jag fattade inte frågorna och jag fattade inte vad jag svarade. Jag brukar inte vara den som ältar över tentor och sådant, för när man gjort det har man gjort det. Då är det bara att vänta på resultatet. Men detta resultat vill jag inte ens veta..

Som tur är kan man plocka bonus poäng, genom att till exempel vara närvarande då läraren tar närvaro (vilket han gör sporadiskt) och närvara vid filmvisning (vilket ger 5 extra poäng för varje gång!).
Och så har jag ju pratat en del med läraren efter lektionerna. Han är från Kina och min bror bor i Kina så vi har ju lite gemensamt. Ok, kanske inte. Men jag kallar det definitivt inte att smöra, jag är bara trevlig!

Det här uttrycker vad jag tyckte om tentan!


Beroende

Jag har aldrig tyckt om kaffe. Jag förstår inte varför folk ska envisas med att dricka det. Och de flesta erkänner ju att kaffe är något man vänjer sig vid eftersom det är äckligt i början!

Jag dricker Chai Te med soyamjölk istället. Det är ju gudomligt gott!! Helst ska det vara chaite från Starbucks. Sm tur är finns det ett Starbucks precis vid byggnaden där jag har min sista klass, så att jag kan köpa lite Chaite innan lektionen börjar!


All dressed up

I helgen hade jag på mig denna outfit när jag gick ut, jag var all dressed up!
Dessvärre var det en annan tjej som hade nästan exakt samma outfit. Vad är oddsen lixom?


Plugg

Mötet med professorn var intressant! Fick lite tips på ställen som vi kune göra volentärarbete på, om vi ville. Jag är intresserad av att se hur åldersomshemmen (ja, jag vet att man inte säger så längre, men kommer inte på något annat just nu) ser ut här i USA. Så jag ska kontakta ett sådant för att se om jag kan få komma dit och hjäpa till. Ska bli spännande att träffa den äldre befolkningen också!

Nu är det plugg som gäller. Dock har jag svårt att koncentrera mig.. Det är så otroligt tråkigt!! Men med lite hjälp av oreos cookies och te, ska det nog bra. 

Glasögonen är på. Boken är upslagen. Nu får vi se om jag lyckas lära mig något av detta!
 

Möte

Nu efter lunch ska jag och Gurra träffa en professor som jobbar på socionomutbildningen. Hon ville träffas och diskutera skillnader mellan Svenska och amerikanska utbildningen. Ska bli intressant! Jag har aldrig varit inne i social Work byggnaden heller, så ska bli kul att se den. Men om man ser den utanpå ser den inte så mycket ut för världen..





Långt Långt bort

 Trots att ni är långt bort, finns ni alltid nära mig!

Nattmat

Pizza är godast på natten! Speciellt Cheesepizza på Dickson!


Pineapple drink

Jag började bråka med en kille idag. En fransk kille. Ingen förstår vad han säger, men alla spelar bara med och låtsas förstå. Det är så komiskt! Anyways. När vi åt pizza efter krogen, pratade han om att han inte förstod varför ingen ville servera honom pineapple (ananas) med vodka. Jag sa till honom att jag aldrig hade hört talas om den drinken. Och Ben hade inte heller det. Han blev så arg! Han sa till mig; " Are you fucking stupid?" HALLÅ! Det tar jag inte. Så jag gick därifrån. Han kom ut och bad om ursäkt, men jag godtog det inte, Kom igen. Jag är inte den tjejen som någon leker med. Det kommer ta lång tid innan jag tänker godta hans ursäkt. Kanske aldrig faktist.


Resultat

Jag är inte säker på vilka som vann. Men nu är alla trucks på väg tillbaka och alla har sina röda tshirtar på sig. Dock är det ingen glädje i bilarna.. Så jag gissar på att Alabama vann. Dessutom gick det förbi en kille som skrek "Fuck Alabama". Ja, ikväl blir det alltså ingen segerfest. Det blir en sorgefest. Men fest som fest! Dock är det väl större risk att folk blir alldeles för fulla då de sorgefestar..

Nu sitter jag och väntar på att folk ska logga in på Facebook. Jag har inga pengar på telefon, så jag kan inte nås eller ringa. Det går heller inte att ladda kortet på nätet, så känner mig lite strandsatt.

Ingen biljett och inga pengar på telefon. Vilken skitdag!

Gameday!

Idag, om endast några timmar startar årets match. Som jag missar för övrigt. Jag valde alternativ tre (se tidigare inlägg) och stannar hemma för att få lite skolgrejer gjorda. Jag har ju ändå ingen biljett och känns väldigt B att sitta utanför o glo på alla glada människor som har biljett och som glatt går in för att se matchen!

Men det märks dock att de är GAMEDAY idag! Alldeles nyss hörde jag någon stappla utanför mitt fönster. Jag tittade ut och fick se en kille, som verkade extremt full! Han hade endast en sko på sig och stapplade väldigt mycket. Han vinglade dessutom så att han nästan ramlade några gånger. Sen försökte han ta en genväg genom rabatten..
Jag försökt fånga honom på bild, men kamerarn var för seg.. så ni får helt enkelt bilda er en egen bild utifrån min beskrivning!
Det ska också tilläggas att klockan är inte ens 13.00 här och matchen börjar inte förrän 14.30. Jag antar att den killen inte kommer se matchen live!

Trots att jag inte ska gå på matchen för jag köra en egen hejarramsa för laget!!

GO HOGS!!! HEJA HEJA HEJA!!





Detta missar jag idag.. Om jag är bitter? Nej då inte alls. Men nästa match tänker jag då fan inte missa!!

Hundmänniska

Utanför mitt fönster på andra sidan gatan, finns ett hus. Det har flyttat in en ny familj där precis nyligen. Saken är dn att de har en hund. och hunden står och gnäller nåt så fruktansvärt, ute på gården. Jag anatar att han inte få homma in utan får sova utomhus i en hundgård. Men det är hemskt ska ni veta! Jag lider och mitt hjärta går i tusen bitar så fort jag hör hunden! Jag kan inte förstå hur de kan låta den stackars hunden stå där ute alldeles själv och yla..

Eftersom jag själv har en fin liten vovve, blir jag förkrossad då jag hör detta! För jag tänker såklart på Albin och om han skulle få stå ensam uanför huset.. Nu saknar jag Abbe jättemycket och skulle mest av allt vilja att han låg här bredvid mig.. För Albin kommer alltid vara min lilla bebis :)

Riktig soldyrkare

Lortgis efter att ha grävt ett stort hål i rabatten

Spana ut genom fönstret är en favoritsyssla

Sover med bästa kompisen Jack

Mattes älskling!


Medmänniskor

Då vi var i Chicago var jag med om en ganska obehaglig upplevelse. På tåget en förmiddag, satt vi tillsammans med många andra människor och stirrade på varandra. Det satt en mamma med sitt barn som var högst några år gammalt. Barnet började skrika och gråta, av vilken anledning vet jag inte. Det vanliga i en sådan situation är ju att mamman tröstar sitt barn, men inte denna mamma. Hon skrek till sitt barn. Fraser som " Shut the fuck up", " Im gonna break your fucking neck if you dont shut up" och "Shut your fucking mouth".

Mamman och barnet satt i andra änden av vagnen så jag kunde inte se dem, jag kunde bara höra hur mamman skrek åt barnet. Det var riktigt HEMSKT! Det värsta av allt var att ingen reagerade, elller vågade reagera. Ingen gjorde någonting. Om detta hade förekommit i Sverige, kan jag tänka mig att någon hade kallat på polis eller soc. Jag, som alla andra, försökte ignorera det hela. Jag skäms då jag erkänner det. Men jag skulle absolut sagt något, om vi hade befunnit oss i Sverige. Men samtdigt är det ingen ursäkt.. Vad är vi för slags medmänniskor egentligen? Som låter sådana saker gå obemärkta förbi?

Det enda jag kunde tänka på, var hur detta barns uppväxt kommer se ut. Om mamman kan skrika sådana saker åt sitt barn på en offentlig plats, kan vi ju bara spekulera hur hon behandlar barnet när kan se eller höra dom.

Detta är anledningen till att jag väljer att bli socionom! På tåget, i denna vagn, då jag hördehur mamman skrek på sitt barn knöt sig mitt hjärta. Men konstigt nog måste jag erkännna att jag kände att jag var glad över att jag valt socionom yrket. För då kan jag vara till nytta för andra människor som behöver stöd och hjälp. Och göra det jag kan för att på något sätt ändra människors liv till det bättre.


Torsdagskvällen

Här bjuder jag på bildregn från gårdagens fest kväll. Vi hade kul och det syns på bilderna :)


Gurra och hans roomie spelade tv-spel

Det syns att det är en ungkarlslya..

Förfest på Julias balkong




På väg mot Dickson


Vi hittade en fin staty





Och hennes barn

Vi bjöd på en öl

PartyGänget





Kvällen avsutades med dans på baren. Men det får ni ingen bild på!

Dickson

Nu blir det utgång på Dickson Street. Om ni undrar varför vi bara går ut på Dickson, är det för att det finns en stor gata här. Och det är Dickson. Det är där allt händer. Det är där alla barer finns!

Så nu ska vi ut och göra Dickson osäkert.. Men först ska jag hämta mina kära Ray Bans hos Gurra och sen är det förfest hos Jula :)






Paparazzi

Jag lyssnar just nu på Lady Gaga´s Paparazzi. När jag lyssnar på den låten tänker jag alltid på min kära vän Emil. Han vet varför. Dessvärre har jag lovat att aldrig avslöja historien bakom det hela. Och det ska jag inte göra heller. Tänkte bara med detta inlägg påminna Emil att trots jag inte är där, finns han med mig! Tyvärr fick han inte semester i jul, så han kan inte komma till New York och umgås med mig. Men när jag är tillbaka i Jönkan ska vi ha en helkväll med allt vad det innebär! Men jag kan redan nu säga att det inte bir något fontän badande i januari..Men något annat galet kan vi alltid hitta på!

Jag har dessvärre inte kommit på hur man infogar youtube klipp på bloggen, annars skulle jag lagt ut låten Paparazzi. Om någon vet, få ni gärna tipsa!

Nu till mitt tidigare hot. Jag hotade ju med att lägga ut en ful bild på Emil om han inte kom till New York i vinter. Och nu ska han ju inte komma.. så tyvärr Emil. Jag måste hålla vad jag lova! Men jag ska vara snäll..

Här är mina favoriter! Jag, Emil och Moa!! Jag saknar er!


Den va ju inte så farlig, eller hur?;)


Arkansas möter Alabama

På lördag sker en av Årets händelser här i Fayetteville! Arkansas fotbollslag Razorbacks möter Alabama. Alabama leder ligan och är ett riktigt bra lag! Arkansas har vunnit alla matcher hittills, denna säsong. Så det blir spännande att se resultatet! Matchen beräknas vara den störst under säsongen. Så stor att  folk har campat sedan två dagar tillbaka utanför fotbollsstadium (som för övrigt rymmer ca 65.000 personer) för att få de bäst platserna till matchen!

Cheerleading, orkester och andra som har viktiga roller på lördag, övar för fullt!!




Nu är det så att biljetterna släpptes i måndags. Då jag var i Chicago. Det innebär att jag INTE har någon biljett till årets match. Jag är grymt besviken.. Första hemma matchen var jag i St.Louis, så den missade jag. Men att missa dena match, det suger! Dessutom har alla andra som jag umgås med, en biljett.

Jag har tre alternativ på lördag.
1. Gå till en bar på Dickson och joina alla andra losers utan biljett, för att se matchen på tv och drcika blaskig öl.
2. Sätta mig på gräsmattan utanför stadium, där en annan grupp av losers utan biljetter kommer hålla till. Där kan man höra pubilken live och se liite av fotbollsplan. Samt dricka medhavd blaskig öl.
3. Skita i matchen, stanna hemma och plugga. För att sedan möta upp de andra och fira vinsten eller sörja över förlusten.

Om ni har ett annat förslag, får ni gärna dela med er!


Sol i sinne

Jag vill bara meddela att klockan är 18. 30, på torsdagskvällen. Solen skiner och det är 25 grader varmt ute. Om jag trivs? Ja, det är väl självklart! Om jag saknar den kalla och regniga hösten i Sverige? Nej inte ett dugg.

Nu vet ni det, gott folk!



Kontraster

Ofta tänker vi på det vi inte har, men som vi vill ha. Ofta blir vi avundsjuka på de som har mer än oss. Ofta tar vi saker och ting för givet. 

Vi borde vara lyckliga och tacksamma över det vi har. Istället för att tänka på det vi inte har, ska vi tänka på det vi faktist har.

Om vi börjar vara tacksamma över vad livet ger oss, kommer vi vara lyckligare än innan. Om vi fokuserar på det som verkligen betyder något, blir vi lyckligare. Inre lycka kan inte köpas, det uppnås genom att njuta av det livet har att erbjuda oss och tacksamt ta emot det.

Det finns de som har mer, men det finns även de som alltid har mindre..


Chicago - Del 6

Måndagen den 20 september, var dagen för avfärd hem till Fayetteville. Vi gick upp tidigt för att hinna med lite shopping. Dessvärre hittade jag inte ett dugg. Endast en liten klänning fick följa med mig hem!

Vi åt lunch på det bästa av alla fast food ställen, om det nu finns något som heter bra fast food.. Men hamburgaren smakade faktist hemmagjord!

Vi tog en sista promenad genom staden som vi inte ville lämna..




Fontänen som påstås ska vara en av de största i USA


Om ni inte är övertygade om att Chicago är vackert, titta på detta..


Vi hann med ett snabb besök på Aqauriumet, de hade allt från små fiskar, sköldpaddor, stora ancondor, delfiner och hajar.



Hemfärd. Det var skönt att ha två platser för mig själv, så jag kunde breda ut mig!

Titta vad jag hittade! En artikel om Buddy, som ägde baren vi var på kvällen innan :)


Gissa om jag var glad när kapten meddelade att det det var 26 grader i Fayetteville! Jag hade frysit en stor del av helgen i Chicago, så att komma tillbaka till värmen var ljuvligt!


U.S Army på Campus

På campus ser man många soldater, som pluggar här. De går i sina soldatuniformer och ser väldigt stiliga ut. Jag vet inte exakt vad de har för deal, men jag antar att de "joined the army" för att få alla skolutgifter betalade. För det är riktigt dyrt att studera på universitet här. På universitetet i Arkansas kostar det  ca. 150.000 kr per termin.
Jag förstår dock inte riktigt varför de har sina uniformer på sig i värmen! Det kanske är ett krav?



The wind is playing with my skirt

Idag var det riktig sommarvärme här! Dock blåste det ganska rejäla varma vindar. Dessvärre hade jag en känning på mig, som lätt blåser upp om det är lite windy. Så hela vägen till skolan fick jag gå och hålla i kanten på klänningen för att jag inte skulle flasha!

En kille som gick bakom mig fällde kommentaren; "The wind is playing with your dress!" Han lade även till; " Its a very nice dress" och log. Jag hade svårt att avgöra om han verkligen tyckte klänningen var fin eller om han gillade att den blåste upp.. jag gissar på det sistnämnda.


Födelsedagsfirande

Vi åt middag på en italiensk restaurang, Geraldis.

Bo the B-day girl!


Restaurangen bjöd på champange


21- Legal age för att köpa alkohol! Första köpet!





Efteråt middag och inköp blev det kaka och öl hos Bo




Kvällen avslutades ganska tidigt, för att alla skulle upp tidigt. Men torsdagskvällen bjuder på utgång, för då ska Bo firas ordentligt!

Middag

Idag fyller Bo 21 år och det firas med middag på en italiensk restaurang! Jag inviger dagen till ära, min nya klänning som jag köpte i Chicago.


Chicago - Del 5

Vi fortsatte kvällen på den bästa och mest kända Blues baren i stan.

På barens hemsida kan man läsa om Buddy, som äger baren.

Buddy Guy arrived in Chicago in September of 1957 and has since become an international symbol of the Chicago blues sound.  From his humble beginnings at the famed 708 Club in the ‘50s and ‘60s to his 5 Grammy Awards and Rock and Roll Hall of Fame induction in 2005, Guy has kept his promise to the city of Chicago to keep the blues alive.  While he is known to have mentored some of the best – Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Jeff Beck, Jimi Hendrix – Guy has worked tirelessly to keep the world’s eyes on Chicago’s musical heritage.  Guy spent his life savings opening up Buddy Guy’s Legends in the South Loop in 1989.  Though times were tough for many years at the beginning, Guy’s popularity boomed in the ‘90s and consequently, so did the club’s.  Guy prides himself on being hands-on with the club’s operations and makes it a point to come every night he is in town to shake hands with and get to know his customers.  He has also done his part to help the city of Chicago with its 2012 bid for the Olympics, performing with the late Koko Taylor in front of International Olympic Committee.  Guy also narrates the city’s walking tour of Chicago’s blues sites, which can be downloaded free of charge on their web site.  Guy continues to act as an ambassador to the city of Chicago and its famed blues history to make certain the genre does not disappear.  As for retirement, Guy has this to say: “Blues performers don’t retire. They drop. I’m not going to retire.”
(http://www.buddyguys.com/)



Kvällen på blues baren var riktigt trevlig! Ett live band spelade, vilket var en upplevelse utöver det vanliga. Jag har inte riktigt förstått blues förut, men nu ha jag fått en liten förkärlek till BLUES!








Jag köpte en skiva som minne! Och vi tog några fan bilder :)





Denna kväll är en sådan kväll som jag kommer minnas för alltid. Det var en äkta Chicago upplevelse!

Teknisk?

Jag är otroligt oteknisk. Det erkänner jag. Min dator har varit seg ett tag, den hänger sig och segar så ja blivivt galen!
Idag blev jag trött på detta, så jag undersökte vad man kunde göra åt det (på google såkalrt!). Jag uppdaterade vissa drivrutiner i datorn och följde vissa andra tips och vips, så blev datorn genast mycket snabbare! jag vill absolut inte skryta, men jag är verkligen imponerad av mig själv! Jag kanske inte är så oteknisk som jag trodde!?


Chicago - Del 4

Söndag den 19 september.

Det var sol och varmare tempratur än dagen innan, vilket var skönt. Dagen ägnades åt sightseeing av Chicagos sevärdheter.

Svedka-the best vodka!

Hancock Tower-en av de högsta byggnaderna i Chicago.

Vi åkte upp 94 våningar. För att kyssa himlen! Hissturen upp tog bara 40 sekunder, i en av de snabbaste hissarna som finns i världen!

Utsikten var magnifik! Det var lite läskigt att titta ner.. Nedan syns piren, som vi var vid kvällen innan.




Jag passade på att tvätta fönstren, de var lite smutsiga!

Vi åt lunch på Cheescake Factory. Vi blev serverade god och alldeles för mycket mat! Självklart åt vi cheesecake till efterrätt!


Alldeles för mätta och belåtna vandrade vi vidare



The L-tåget som går ovanför gatorna.


Skulpturen ögat, framtagen av Chicagos bibliotek

Utdelning av mat till hemlösa


Den gula byggnaden är häktet. Där väntar fångar på att få komma till fängelset. Högst upp på taket finns en rastgård.




Välbehövd Vilopaus

Medan Pablo fotograferade

Titt-ut!

Efter att ha hjälpt en holländsk kille som påstod att han blivit rånad, trots att han hade sin plånbok och väska i behåll, gick vi vidare.
Vi värmde oss inne på Starbucks, jag har blivit beroende av deras Soya Chai-te!

Millenium park var nästa anhalt!


Jag hittade ett lejon!


Det spelades en konsert med klassisk musik. Det var hur mycket folk där som helst. De häftiga var att det var total tystnad bland publiken.. Alla satt och njöt av musiken.

Ägget






Middagen intogs på Subway. Gott, men väldigt svårt att äta dessa mackor, allt ramlade ju ut!



Vi åkte inte hem på eftermiddagen, för att byta om. Vi fortsatte helt enkelt kvällen på stan! Var vi hamnade avslöjas i nästa inlägg..

Fortsättning följer!

Chicago - Del 3

Chicaco BY NIGHT. Att se stadens alla ljus lysa upp kvällsmörkret var en fantastisk upplevelse. Jag och Pablo strosade omkring, pratade om livets gåtor och tittade på allt vackert runt omkring oss, medan mörkret lade sig över Chicagos gator.

Vid kanalen fanns en memorial park soldaterna som stupat i Vietnam.






En lång promenad mot the Navy pier




Fyrverkerier

Pariserhjul



Utsikten över Chicagos skyline var fantastisk!


Vi mötte upp de andra på en bar som hette Dicks. När vi beställde tyckte vi att de var ganska otrevliga. Men det vartydligen deras grej. Baren hette Dicks för att personalen var dicks! 

Korean style! peace!


Kvällen avslutades med pizza och en taxi till motellet




Vi hade en riktigt trevlig lördags kväll i Chicago. Trots att det var kallt (jag hade dubbla tjocka tröjor, samt jacka) och mina fötter var ömma av allt promenerande, kunde jag inte sluta le. För denna kväll var något utöver det vanliga!

Fortsättning följer!

Chicago - Del 2

Lite förvirrade men förväntansfulla letade vi oss fram på the streets of Chicago




Jag och Gitte tog en taxi till motellet. Killarna gick åt ett annat håll för att hitta till den tjej som vänligt lånat ut sitt vardagsrum till dom under två nätter.

Motellet.



Tandborstar med tandkräm på, kan det bli lättare?

Efter en välbehövd vilopaus, tog vi tåget in till centrum igen.



Vi strosade runt i stan och väntade på killarna


På kvällen delade gänget på sig. Gitte, Robin och Kristian åkte till en konsert medan jag och Pablo utforskade Chiago by night!

Fortsättning följer.





Chicago - Del 1

Avresa 08.45, Lördag den 18 september.


Efter en natt med alldeles för lite sömn, möttes gänget för avfärd!


Vi blev skjutsade till flygplatsen i en trång bil. Vi var fyra i baksätet plus väskor. Det var bara att tränga ihop sig! Men vi var väldigt tacksamma för skjutsen!
Efter en snabb frukost, bestående av en torr flygplats bagel, tog vi plats i det minsta flygplanet jag sett! Det var 1 säte på ena sidan och 2 säten på andra sidan gången. Jag älskar att flyga och speciellt start och landning. Denna flygfärd blev ganska turbulent på grund av dåligt väder, men inte mig emot! Jag fick lite av en karusell känsla. Och jag älskar karuseller!


Jag fick en singelplats vid fönstret och kunde sova i lugn och ro.

Framme på Chicagos flygplats!

Vi besökte vi toaletterna. De ville ge god service och hade därför en servicetelefon i vilken man kunde uttrycka sina åsikter. Smidigt tyckte vi och ringde ett samtal!


Jag hittade svenska flaggan!

Vi hoppade på tåget mot downtown.


Swedish Kroners.

Första synen av Chicago! Det var så dimmigt att toppen på tornet försvann i dimman!


Vi var alla väldigt hungriga och ville gå in på närmaste matställe. Vi hittade ett Crepes Bistro.


Jag åt Crepes med svamp och fetaost, pommes och sallad.

Mätta och belåtna fortsatte vi ut på Chicagos gator. 


Fortsättning följer.



Sweet home Chicago!

Jag är tillbaka till vardagen efter en helt underbar helg i Chicago! Det har varit en intensiv helg och vi har verkligen tagit vara på tiden för att utforska staden så mycket som möjligt. Mina ben och fötter värker av allt strosande i storstaden. Jag är trött av alla nya intryck staden givit mig. Men jag bara älskar Chicago!

När vi klev av tåget som tog oss från flygplatsen O´Hare till stadens kärna, Downtown Chicago blev jag imponerad. Jag blev imponerad av alla skyskrapor som står höga och ståtliga med sikte mot himlen, alla ljus, stadens puls, alla människors unika stilar, tågrälsen som är byggd ovanför gatorna, floden som rinner genom stadskärnan och allt fantastisk som  går att upptäcka. 

Jag har sett mycket, upplevt mycket, skrattat mycket och blivit förvånad flera gånger. Helgen har bjudit på skiftande väder,med både sol, moln och några få regndroppar. Jag har tänkt efter vad jag anser är det bästa med denn helg, men jag kom fram till att jag inte kan välja. Allt i sin helhet har varit GREAT! Och jag är glad att jag fick dela upplevelsen med just de personer som var med på resan.

Chicago är en av de vackraste och härligaste städer jag besökt och jag önskar jag kunde fått stanna längre, så att jag fått utforska staden ännu mer. Jag vill definitivt besöka Chicago igen!

Det finns mycket jag vill berätta om min Chicago upplevelse, så jag kommer skriva om helgen i omgångar. Men jag lovar er mycket bilder och många minnen.

Chicago kommer alltid ha en liten speciell plats i mitt hjärta!








Packat o Klart

Jag har packat klart och vi har bokat hotel. Nu gäller det att jag får några timmars sömn.. Vi ska åka hemifrån om 6 timmar.

Hoppas ni får en superbra helg! Det ska i alla fall jag se till att ha! Vi hörs på Måndag, då får ni veta allt om min weekend i Chicago :)



Pannkakor

Så här gör du pannkakor!

Köp ett paket med frysta pannkakor på Walmart.

Ta ut de frysta pannkakor ur paketet.

Placera pannkakorna i en brödrost.

Rosta i ca 2 minuter. Färdigt att äta!

Det är riktigt gott! Ett tips är dock att skippa sirapen och smöret, som amerikanare har på pannkakorna! Det blir bara för mycket..

Packa lätt?

Jag ska packa lätt inför min helg i Chicago. Jag tar bara med mig handbagage. För annat bagage kostar extra. Det kan väl ändå inte vara så där fruktansvärt svårt eftersom jag inte har överdrivet mycket kläder i garderoben än så länge. Det svåra är väl att jag endast få ta med burkar med vätska (schampoo, balsam osv.) som är 100 ml. Hur gör jag med hårspray? Och alla andra skönhetsprodukter? Om jag inte får ihop det, får jag använda solglasögon och tofs i håret, hela helgen. Hm.

Fortfarande tom väska..

Detta har jag att välja på. I min garderob finns det inte mycket kläder..Den ekar tomt!

Och jag har två byrålådor.



Så svårt borde det inte vara att välja kläder. För så mycket finns det inte att välja mellan. Jag planerar att shoppa lite kläder i helgen. Så jag måste tänka på att lämna lite rum i väskan.

Ett annat problem är att vi fortfarande inte har hittat boende för helgen. Så är det att vara spontan, man får ta det lite som det kommer :)

Om du lämnade mig nu

Många minnen. Många leenden. Många skratt. Många tårar. Men det är aldrig 
försent att vakna mitt i natten och ta en långpromenad.

jag skulle vakna mitt i natten

och gå upp och ta en långpromenad

jag skulle låta blicken möta andra ögon

i en främmande stad

jag skulle inte ha så bråttom

med att träffa nån ny

jag har rätt mycket med mig själv

precis som du

jag skulle andas i det tomrum som blev över

om du lämnade mig nu

 

jag skulle sitta på ett tåg mot Paris

och låta Stockholm va

jag skulle få den tiden över för mig själv

som jag sagt att jag vill ha

jag skulle unna mig att drömma

hundra mil genom Europa

om en främling

lika tillitsfull som du

jag skulle pröva mina läppar mot nån annan

om du lämnade mig nu

 

jag skulle kunna leva utan den där blicken

som får mig ur balans

jag skulle sakna den där stunden som vi har

när vi till slut har blivit sams

jag kanske skulle söka upp

kontakter som jag tappat

som jag varit med

förut nånstans

jag antar det finns nån du skulle ringa

om jag inte fanns

 

jag kanske skulle leta upp nån yngre

som en fjäder i hatten

det skulle bli för tomt om ingen fanns där

som värmde mig i natten

men jag skulle aldrig ha tålamod nog

att bli förstådd

ingen känner mig

så väl som du

jag skulle fastna i min ensamhet igen

om du lämnade mig nu

(Lars Winnerbäck feat. Miss Li)









Chicago, Watch out!

Japp, nu blir det en spontanare till Chicago i helgen!! Vi åker på lördag morgon med direktflyg som tar en timme och fyrtio minuter. Vi spenderar hela lördagen och hela söndagen där. Sen flyger vi tillbaka till Fayetteville på måndag kväll, så vi har även hela måndagen på oss att njuta av staden! 

Det är danska Gitte och Kristian, spanska Pablo, franska Robin och jag som åker iväg. Det ska bli spännande att komma iväg till storstan! Alla som bor här säger att Chicago är en stad man måste besöka i USA, eftersom det är USAs tredje största stad! Det bor ungefär lika många i Chicago om det gör i Sverige. Chicago är kallad "svenskstaden", för det var dit många utvandrade på början av 1900 talet. Vid årskiftet 1900, bodde det mer svenskar i Chicago än i Göteborg. Och det fanns över 40 svenska kyrkor där! (detta läste jag på wikipedia, jag erkänner att jag inte vet så mycket om Chicago).

Watch out, Chicago!!



Klassrum

Ni som alltid undrat om de amerikanska klassrummen ser ut som på film. Här har ni svaret.




Så här ser det ut i det klassrum där sista lektionen på tisdag och torsdag äger rum. Väldigt trist. Och bänkarna är precis så sköna de ser ut som, alltså inte sköna alls.. Nackspärr nästa! fast jag gillar den lilla korgen under stolen, som man kan ha väskan i. Då slipper väskan stå på golvet och bli smutsig!

Att åka eller inte åka..

Till CHICAGO i helgen. Det är frågan!!


Klädkod

Här i Fayetteville har alla vanliga slappa tshirts på sig i skolan, med diverse tryck som Go Hogs!, Razorbacks och I love Arkansas. Jag vill gärna smälta in, men kör på en lite finare stil, med tight tshirt.

Angående converseskor. I Sverige äger 90 % av befolkningen under 35 år minst ett par converse skor. Det verkar vara en trend som finns enbart i Europa. Här har ingen converse. Om man ser någon med converse är det med stor sannolikhet en internationell student. Amerikanare gillar seglarskor. Ja, ni läste rätt! Både tjejer och killar har seglarskor och det värsta av allt är att de har strumpor i seglarskorna!

Jag ska försöka att ta en bild på en typisk amerikansk student, iklädd fula träningsshorts, slapp stor neonfärgad tshirt, seglarskor och solglasögon med neonfärgade bågar. För det är så många går klädda i skolan här. Om de inte har pyjamasbyxor och flipflops vill säga!

Dagens skoloutfit: Arkansas t-shirt. Jeanskjol köpt på Bali. Hollywoodglasögon. Converse.



Observera blåmärket på knäet. Nu syns det i och för sig inte så mycket, det var värre i lördags.

Tid för att sova

Klockan är 22.30. Rummet är fyllt av aromen från doftljuset Garden Rain. Sängen är bäddad med nytvättade lakan. Från det öppna fönstret kommer ljummen luft in. Utanför låter syrsorna högt, precis som om de vill sjunga mig till sömns. Det enda som saknas just nu är en stor arm att somna på. Men inom sinom tid, så..


Kungar??

Jag försökte att hålla mig in i det längsta, men igår kunde jag inte hålla mig längre. Jag var tvungen att titta på "Kungarna av Tylösand". För det första förstår jag inte hur det kan kalla sig kungar. De borde kalla sig råttor, som bor i källaren, i slottet, där kungarna bor.
Jag vill dock ger en eloge till kanal 5. De har hittat de mest vidrigaste, snuskigaste och dummaste människorna som bor i Sverige. Personligen tycker jag inte att de borde få kalla sig svenska medborgare. De skämmer ut sig själva och hela svenska folket.

Då kommer jag till den stora frågan. Kommer jag titta på nästa program? Ja, absolut! Jag älskar när folk gör bort sig på tv. Det är ta me fan den bästa underhållnigen någonsin! Så jag tackar kungarna av Tylösand för en mycket avslappnande underhållning :)


Kungarna av Tylösand
(bild från kanal 5)




Mål och drömmar

Sätt upp ett mål. Rikta in dig på målet. Sikta. Och träffa med en jävla fart! Målet är uppfyllt!

Det stämmer in på ganska mycket här i livet. Inte bara bowling. Mitt mål var att någon gång plugga i USA. Jag riktade in mig på det sedan länge. Tanken grodde inom mig och växte sakta men säkert. Då jag fick chansen att söka till utlandsstudier, siktade jag på att plugga i USA. Jag blev antagen och reste hit med en jäva fart! (eller, nja, det tog ju 20 timmar..). När jag kommer hem härifrån har jag uppfyllt mitt mål med att studera i staterna! Just nu siktar jag in mig på en massa delmål på vägen, innan hemresan i januari. För delmål är verkligen en bra grej!
Och när jag kommer hem, ska jag planera nya spännande mål! Det är vad livet går ut på. Drömma och uppfylla sina drömmar!

Sätt upp ett mål.

Sikta..

Träffa!!


Dessa gräsliga bilder bjuder jag på. Så ni ska ha något att skratta åt!





Exhausted med huvudvärk

Helt plötsligt sköljer tröttheten över mig. Sena nätter med plugg och svårt att sova sätter sina spår. Två prov på samma dag skapar huvudvärk. Nu är jag både extremt trött samt har ont i huvudet. Tänkte ta en löprunda och ett bad. Men just nu vill jag bara ligga i sängen och blunda. Löprundan får vänta till i morgon. Badet med.

Det får bli en tablett istället.

Följ mig hem från skolan?

Vill du följa mig hem är du snäll? Detär så tråkigt att gå själv..

Till höger har jag min sista klass för dagen, i Kimpel Hall.

Till vänster ligger den grekiska teatern.

Vi börjar gå neråt den stora gatan. Om vi fortsätter kommer vi ner på Dickson street.

Är du med eller?

Titta! Där bakom skymtar man tornet på Old Main. I den byggnaden har jag två klasser.

Nu tar vi höger. Men vad är det? Är det snö på taket??

Titta bakåt så ser du byggnaden där jag har min första klass, Human Diversity. Byggnaden har ett låångt namn som jag inte ens kan uttala.

Nej, nu fortsätter vi! Rakt fram ska vi!

Där nere står Safe-ride bussarna och vilar. Vilken tur att de finns! ;)

Nu tar vi höger här framme.


I korsningen av denna gata ligger ett pyttelitet greek house.

Stanna! Rött ljus!

Nu tar vi vänster.

Det är ett fint område det här..

Men vad är detta!! En emergency stolpe. Som man kan larma 911 från. Hm, kansk inte så fint område trots allt..

Skyndar oss från detta område nu va? Följ den röda bilen!

Uppför backen, på vänster sida ligger spökhuset..

På höger sida har vi det Amerikanska "Seven heaven" (serien, du vet) huset.

med tillhörande basketkorg och grill.

Å, där är busshållplatsen! Ska vi ta bussen sista biten? Det är ju ändå gratis.

Nej, stanna! Kom tillbaka! Jävla gratis buss..

vi får väl fortsätta gå då. Akta vattenpölen bara!

På vänster sida har vi en ful lägenhetsbyggnad

På höger sida ligger världens mysigaste hus! Som både har gungstol och gunga på verandan!

Nu ska vi gå över järnvägsspåret. Se upp, för det finns inga bommar.

Nej, soptunnan är Fayettevilles egendom, ta inte den!

Nu är vi nästan framme, jag bor på andra sidan gatan!

MIN busshållplats

Tryck för grön gubbe. Här är det dock vit hand som gäller.

Nu klarar jag mig själv, det är bara över gatan och ca 50 meter till.

TACK för att du följde mig hem! Nästa gång kanske du vill följa mig till skolan?



Dagen i helhet: Började dåligt, slutade bra!

Dagen började dåligt. Jag vaknade av att det åskade och regnade!! Det var totalt svart på himlen. När jag gick ut på balkongen kände jag en isande (ok, kanske lite överdrivet..) kyla. Men det var kallt idag! Jag påmindes av Sverige. TUMMEN NER!
Jag fick tänka smart. Eftersom jag inte äger gummistövlar, blev det sandaler. Då blir i alla fall inte skorna blöta. Bara fötterna. Och de torkar ju snabbare än skorna. Drog på mig en vattentäta jacka med luva (som jag smart nog tagit med hemifrån) och fällde upp mitt halvtrasiga paraply. Jag planerade att gå till skolan. Jag ångrade mig snabbt och valde att ta bussen som lägligt kom till hållplatsen samma tid som mig (ljusglimt!).



I skolan hade de tänkt till. Om de inte förvarnar om halt golv, kan de råka ut för stämning! Tack för varningen, jag slapp halka! (ännu en ljusglimt!).


Jag gjorde ett prov. Det gick sisådär. Svårt att säga hur utgången kommer bli. Jag gjorde ett annat prov. Det gick ännu mer sisådär.
Sen hade jag sista klassen, som jag verkligen inte fattar något av! Att läraren bryter och pratar med extremt låg röst, gör inte saken bättre. Dagen kändes ganska kass allt som allt. Ljusglimtarna hade liksom försvunnit helt.

Men sen kollade jag på min uppsats som jag hade fått tillbaka tidigare under dagen, men som jag hade glömt bort. Jag blev väldigt glad!!


VERY GOOD PAPER! 50 p av 50 möjliga.

Det firade jag stort när jag kom hem; med att laga köttfärsås och spaghetti.



Det var min dag det! Började kasst med tummen ner. Men slutade riktigt riktigt bra! Nu ska jag ta lite mer mat och njuta av tanken att jag inte har några klasser i morgon.

Ytterligare ett besök

Nu Emil tar du och kräver semester så att du kan komma och hälsa på mig i USA! Det är en order!
Annars lägger jag ut den fulaste bilden som jag har på dig, här på bloggen.

Som ni märker är hot mitt största vapen ;)

27 december

Den 27 december landar denna fina man på JFK i New York. Och jag kommer möta honom på flygplatsen. Med ett stort leende och förmodligen några glädjetårar. Sen ska vi spendera över två veckor tillsammans, i staden som aldrig sover!
LÄNGTAR <3



PROV

I morgon har jag två prov. Ett i Missbruks-kursen och ett i äldre-kursen. Det är mina första amerikanska prov! jag tycker att jag kunde pluggat mycket mer, men har ingen motivation just nu. Det kanske också beror på att jg tror att det kommer vara ganska så lätt. Det är 50 frågor på vardera prov. Frågorna är 1,X,2 frågor eller True or False frågor. Jag tänker så här, har man en aning om ämnet så kan det inte gå helt fel.. Eller?

Önska mig LYCKA TILL!




Smultronställe

Jag har hittat ett smultronställe. En väg som leder till Dickson Street. Där kan man gå och känna doften av skog, höra vattnet porla och fåglarna kvittra! Å som jag saknat det!






Känslan jag hade var att jag vandrade i sommarens Narnia. Speciellt med den fina lyktstolpen! Men då det kom en joggande kille förbi, och känslan avtog. Men det är ett väldigt fint promenadstråk, som jag kommer besöka igen väldigt snart! Kanske med träningskläderna! ;)

Frisörbesök-igen!

Idag spenderade jag ett antal timmar hos frisören,igen. Det blir andra gången på fem dagar. Håret blev ljusare, ja visst. Men jag vill fortfarande ha mycket ljusare hår. Jag vill ha tillbaka min naturliga hårfärg för att slippa fixa så mycket med håret, och det är ljust!

Jag vet inte hur jag ska tänka om detta. Men jag tänker inte betala så mycket pengar för att gå tillbaka dit flera gånger och slinga upp det. DÅ går jag hellre till ett billigare ställe, som kanke är lika bra. Låt mig säga att salongen är en av de dyraste i stan. Och jag blev rekommenderad den.

Detta var precis efter hårfixet i torsdags:

Så här ser jag ut nu!



 


Om man jämför bilderna är det ju visserligen klart ljusare nu!
Vad tycker ni?

(Tillägg: Gurra såg ingen skillnad! Nu är han kille, så där har vi en naturlig förklaring,men i alla fall..)

Kvällsfunderingar

Varför heter serien "Svenska Hollywoodfruar" när minst hälften av dem är skilda?

Varför heter det hamburgare (ham:skinka), när de flesta burgare är gjorda av nötkött?

Varför ska tåget tjuta så jävla högt om nätterna? (Jo, visserligen finns det ingen bom, kan ju vara förklaringen)

Varför är det så tråkigt att gå till gymmet?

Varför måste jag ha två prov på samma dag (Tisdag)?

Varför är det redan söndagskväll?

Varför stänger jag inte av datorn och sover?

Varför pluggar jag alltid i sista minuten?

Jaha, nu har jag funderat över det. Nu kan jag släppa dessa tankar!

The Big Apple

Biljetten är bokad! Den 15 december säger jag hejdå till Fayetteville, packar väskan och drar till drömmarnas stad-NEW YORK! Jag kommer spendera nästan en hel månad där, eftersom jag åker hem till Sverige igen den 12 januari. Jag längtar! Det ska bli helt underbart:) Jag hoppas jag kommer bli förälskad i staden, precis som alla säger att man blir.


Datafix och Söndagsplugg

Jag har spenderat en lång tid nu för att fixa datagrejer. Installerat nytt antivirusprogram och tagit bort skräp från datorn. Hoppas jag gjort rätt.. Men fick väldigt bra support från Sverige, så det tackar jag för!! ;)

Nu står plugg på schemat-Hela dagen! Och så ska jag göra lunch också. Är så sugen på potatis, som jag inte ätit än här. Pommes räknas INTE! Så någonting med potatis blir det!


Hoppas ni haft en bra helg. Nu tar vi nya tag och ser fram emot en ny vecka med nya möjligheter!!


Sushi in Fayetteville

Inte som sushi i Sverige. Var är laxen?? Och ingefäran var rosa och smakade lite skumt. Betyget blev inte jättehögt, kanske 2 av 5. Till råga på allt schasade de ut oss också, för att de ville stänga restaurangen.
Det ska man tänka på här, FRÅGA hur länge de har öppet!





Restaurangen ligger precis vid järnvägsspåret. Vi var tvungna att hålla för öronen då det kom ett tåg! Herre gud va det lät! För övrigt hör jag tåget på nätterna, det är lite jobbigt. Har vant mig nu, men blir alltid lite rädd när det tutar höögt om nätterna!

Roomies night out

Efter lång väntan på mina roomies, kom dom äntligen hem! Då var det skönhetsfix och vinflaska öppning på schemat. Och ja, vinflaskorna här är en storlek XL. Jag tror det är 1,5 liter. Men vår vinöppnare är inte alls något vidare bra. Korken delade sig i två delar.

 

Resultatet av skönhetsfixet blev detta. Tre snygga tjejer!



Vi tog en taxi till Dickson Street. Fullt ös!


Första anhalten blev baren Stir. Sen gick vi vidare till ett annat ställe med två dansgolv, livemusik och roliga människor! Träffade en kille från Vegas som hade en svensk mamma vid namn Ingrid. Vi dansade loss till stället stängde.

Sen kom Saferide och körde hem till Hill Place. Saferide kan man ringa varje kväll efter 23. Det är voläntärer som kör bussen och det är helt gratis. De hämtar upp studenter och kör dem till dörren, så att man slipper gå hem. VÄLDIGT BRA SERVICE!!


Kvällen var rolig! Dock hade jag mina högklackade för första gången, vilket resulterade i blåmärken på ena knäet, skrapsår på det andra knäet och ont i handleden. Ja, ja ramlade. Som vanligt.

Tanks to Maria och Suzana, it was a very fun evening!


KUL!

Vi had skitkul igår kväll! Bildregn kommer i morrn. Nu ska jag sova, trots att jag sovit hela dagen.. Ibland har man bara såna dagar. DÅ man bara vill sova. Men i morrn kommer jag vara så utvilad, hoppas jag i alla fall.

Godnatt!

Men! Var är dom?

Det är fredagkväll, klockan är snart 19.40. Jag väntar på mina roomies! Var är dom? Vi ska äta middag, dricka vin och gå ut på Dickson street ikväll. KOM HEM NU FÖR FAN!!

Till dess lyssnar jag på detta. Och dricker ett glas vin i min ensamhet. Suck.

http://www.youtube.com/watch?v=uelHwf8o7_U


Studies of aging

Jag sitter vid mitt skrivbord och pluggar på ämnet Åldrande. Det är ju inte sådär fantastiskt kul. Med tanke på att jag bara ser mig själv som rynkig och grå så fort jag försöker läsa något.



Men så ser jag ordet Sweden i en mening och vaknar till


Sverige är ett av de länder som producerar få barn och som kommer få problem om landet fortsätter med denna låga nivå av barnafödande. Det kommer innebära att den svenska populationen kommer få en äldre medelålder, vilket medför en massa sociala och ekonomiska problem.

Så kom igen nu, Sverige! Make some babies :)


Oj!

Jag kom på en sak. Idag var det en månad sen jag anlände till mitt söderns USA. Det känns ju overkligt! Jovisst har jag hunnit uppleva massor med spännande under denna tid. Men att det redan gått en månad känns surrealistiskt. Och nu har jag bara halva september, oktober, november och halva december kvar i Fayetteville. Vad tiden går fort! Efter skolan slutat i mitten på desember flyger jag till The Big Apple, New Yok och spenderar en månad där! Det ska bli UNDERBART!!

Nej, nu får jag ta tag i plugget. Har fortfarande inte kommit någon vart på den fronten.

Over and Out!

Plugga

Idag måste jag verkligen plugga hårt inför mina två prov på tisdag. Men det är ju så segt att bara sitta inne och plugga.. När det finns såmycket att göra! Att skura golven (vilket jag precis gjort) är till och med roligare än att plugga just nu. Men det är bara att sätta igång! Måste nog städa lite i rummet först så jag får studiero ;)


Hm.

Då jag kom till frisören sa jag att jag ville bli ljus igen. Jag vill ha min naturliga hårfärg tillbaka, för att jag är trött på att färga utväxten hela tiden. Jag spenderade FYRA timmar där. Och när jag kom ut därifrån, hade jag mörkbrunt hår med några fjuttiga ljusa slingor i. Jaha. Alltså INTE som jag tänkt mig.

Frisören menade på att jag hade så ojämn färg när jag kom dit, så hon gjorde en bas (brun) med ljusa slingor, för att det sedan ska vara lättare att göra det ljusare i etapper. Jag vet ärligt talat inte varför hon gjorde så, antingen  för att tjäna mer pengar eller om hon verkligen var seriös. Jag ska tillbaka på måndag. Och då vill jag se en förändring!





Resultat:



Som ni ser är det ju inte mycket skillnad. Är i och för sig svårt att ta en bra bild. Men nu bara längtar jag till måndag.


Om några timmar..

Sitter jag i frisör stolen. Jag brukar inte vara nervös, men denna gång finns det fjärliar i magen! Jag ska göra en stor förändring, så jag hoppas verkligen frisören vet vad hon gör.. Jag och Lisa ska gå tillsammans, så det blir en Girls eftermiddag med tjejsnack och salongbesök, Lovely! 

Jag klippte mig när jag var i Kina för tre år sen,och det blev verkligen katastrof! Vi får bara hoppas att amerikanare har bättre koll ;)

Om jag inte årekommer med resultat senare, innebär det att jag är totalt jävla missnöjd.

HÅLL TUMMARNA NU!

Före:


Födelsedagsbud

Eftersom jag inte kunde gratta Björn personligt, skickade jag lite presentbud :)


In-Regnad

Det har regnat ett helt dygn här nu! Jag hade fönstret öppet i natt och kunde höra hur regnet smattrade där utanför. Det var mysigt! Det var inte lika mysigt i morse, då jag vaknade och insåg att det fortfarande regnade.. Jag promenar nämligen till skolan, en kort promenad på 12 minuter. Det går att ta bussen, men då får man räkna med 40 minuter och ett byte på vägen. Och om man går upp för sent, kan ma skippa bussen, eftersom man aldrig riktigt vet när den planerar att dyka upp..

Så, jag gick upp, fixade mig och förskte räkna ut hur jag skulle ta mig dit utan att bli helt genomblöt. Jag kom på att det var omöjligt. Jag har visserligen ett ruttet paraply från Walmart, som vänder sig ut och in i minsta vindpust. Inte mycket att lita på alltså..
Jag bestämde mig för att jag är In-Regnad. Med tanke på att jag redan är förkyld, är det inte så smart att sitta med blöta kläder och skor en hel dag i skolan...

SÅ, nu ska jag plugga hemma istället!


St Louis gänget





Det är ingen vanlig dag, för det är Björnes födelsedag!!

HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA HURRA!!

Idag fyller världens bästa Björn 26 år! Vi har känt varandra i nästan 10 år och har många roliga minnen tillsammans! Jag skulle verkligen vilja vara i Uppsala och fira honom idag, men det går ju inte. SÅ vi ska fira i New York i december istället. För då kommer han till USA och vi får fira stort i New York istället! Jag längtar!

GRATTIS Björn på FÖDELSEDAGEN





Skype

Skype är nog en av de bästa uppfinningarna nånsin! Just nu skypar jag med Tessan, världens finaste syster! :)
Om en månad fyller hon 15 år. Tiden går verkligen fort, tänk att hon är så pass gammal! Om en månad har Tessan varit tillsammans med hennes pojkvän Pontus i 1 år! 
När jag tänker efter så innebär detta att jag är lastgammal. O herre jösses! Men min åsikt är detta; Man är så gammal som man känner sig! Och jag känner mig fan inte så gammal. Jag är ju UNG I SINNET! Fast verkligheten är att Tessan alltid kommer vara yngre än mig..


Fina Tessan <3

Tråkig onsdag

Idag känner jag mig otroligt hängig och trött. Det känns som en början till förkylniing, jag fryser hela tiden. Jag har en aning om att det har att göra med att jag satt i mitten av bilen på rodtripen (hela tiden) och att alla fönster var nere. Det blev drag och blåste som bara den. Inte att rekommenderas alltså!
En annan bidragande faktor ät ju ac, som blåser om nätterna. Nu har jag stängt igen luckan, så nu blåser det inte mer. Jag vill INTE bli sjuk!

Idag ska jag träffa min grupp i en av klasserna, vi ska förbereda oss för grupparbete. Dock måste vi träffas efter kl 17, eftersom en av tjejerna jobbar varje dag till den tiden..

Annars ska jag inte göra något annat idag. Bara vila, dricka mycket vatten och se till att INTE bli sjuk.
Jag måste plugga, eftersom jag har två prov nästa vecka. Men jag får väl se till att plugga massor på fredag, lördag, söndag och måndag-eftersom jag inte har något annat planerat då.

Håll nu tummarna för att jag piggnar till och helst så snart som möjligt! :)

Borta bra, men hemma bäst

Jag kollade nys på en sorglig film och blev sentimental. Därför skriver jag ett inlägg om HEMMA. Inte för att jag blir mindre sentimental av det.. Men det är fina bilder! :)

Mitt fina Uppsala. Staden jag kan innan och utan. Staden som jag en gång flydde från men nu har hittat tillbaka till. Där finns några av de personer jag älskar allra mest. Uppsala kommer alltid vara mitt hem!







Mitt älskade Jönköping när det är som bäst. På sommaren, då Vätterns vindar svalkar, då uteserveringarna fylls av folkvimmel, då rosé flödar och då härliga vänner är det bästa som finns!







Tog bort de flesta korten från datorn strax innan jag åkte, så har inte så många att bjuda på. Men ett litet förråd har jag minsann :) 



D'idiot!

Jag lärde mig en fransk fras i helgen. Mycket användbar och kan väl komma tillhands när jag minst anar det. Jag ska verkligen komma ihåg frasen så att jag har något att säga då jag är förbannad. Jag delar med mig, ifall det är någon som tycker att frasen är lika användbar som jag!

Franska: Putain d'idiot, qu'est ce que tu fous?

Svenska: Din jälva idiot, vad faan gör du?

Jag drömmer mig bort..

Till en plats bortom Atlanten. Till en kylig höstdag med frisk luft som rensar lungorna och går ända in i själen. Till skogens sus av grenar och löv som faller. Till en oupptäckt plats, där bara du och jag kan vara vi. Där vi kan strosa, hand i hand. Där vi kan viska alla våra hemligheter till varann. Där vi kan dela våra innersta tankar och drömmar. Och där vi kan skapa framtiden tillsammans.


St. Louis och The Arch

St. Louis är en stad i delstaten Missouri i USA, grundad 1764. Den är belägen österut i staten vid floden Missisippi strax söder om den punkt där Missouri flyter samman med huvudfloden. Missisippi är också gränsflod till delstaten Illinois. Området på båda sidorna av floden bildar metropolisområdet Greater Saint Louis som är USAs 18e i folkmängd, med ca 2,7 miljoner invånare. 

St. Louis är mest känt för sitt monument, The Arch.
Bågen är den högsta nationella monument i USA på 630 meter, det är stadens mest kända landmärke och en populär turistattraktion.
Bygget av bågen påbörjades i februari 1963 och avslutades två år senare. The Arch har en spännvidd på 630 meter, samma som dess höjd. Bågen väger 17.246 ton. Niohundra ton av rostfritt stål användes för att bygga bågen, som kostade 13 miljoner dollar innan den var färdig.
Varje år åker ca 1 miljon besökare upp i toppen av bågen, i små vagnar som rymmer tre personer.



St.Louis-Dag 2

Söndag 5 september

Vi vaknade tidigt, pigga och utvilade. Då vi fixat oss, åkte vi till huset där Kristina bor. Det är ett gammalt hotell, som var jättefint. Där åt vi världens godaste brunch, med all god mat man kan tänka sig! Lax, kyckling, våfflor och omelett på beställning, chockladdoppade jordgubbar, cheesecake oh massor med annat gott. Alla blev proppmätta!







Träffade två svenska killar som pluggar i Jönköping, men är utbytesstudenter i St. Louis. Det var kul! Andreas syns på denna bild.

De hade lyckats få tag på snus. Dock smakade det inte som svensk snus, mer som diskmedel.

Efter brunch åkte vi vidare mot city för att leka turister.

The Arch i bakgrunden!

St. Louis är en vacker stad, med en blandning av gamla och nya byggnader. Det finns mycket vacker arkitektur att kolla in!


Missisipi River i bakgrunden av The Arch. Tanken var att vi skulle åka upp i bågen, för att se utsikten. Men det var flera timmars kö till att få göra det, så vi struntade i det. Det hade varit riktigt häftigt dock! Vi fick nöja oss med att ta en massa bilder.







Efter fotografering vid The Arch, strosade vi vidare genom stan.


Isbjörnen vaktar bygganden

Kristian hittade en skön viloplats. Trodde han, innan han satte sig!

St.Louis City Museum! Det roligaste museum jag någonsin besökt! Det var en stor lekplats för både barn och vuxna.

Det började med vanlig museum konst


Fortsatte med spännande tunnlar, mörka trappor och långa rutsckanor

Jag insåg att jag verkligen har barnasinnet kvar, hade hur kul som helst!

På taket var utsikten magnifik



Ferris Wheel!


Jag var riktigt taggad



På taket kunde man även klättra

Åka rutschbanor

Köra bussen, som hängde ut över takkanten

Gå på vatten

Klättra i massor av spännande gångar och tunnlar

Samt dricka en svalkande öl


Kvällen började med en rundtur kring St Louis University campus. Det var väldigt vackert. Speciellt skolans kyrka.


Vi åt fajitas och drack Margaritas på en mexikansk restaurang.

Sen var det förfest hos Kristina

Jönköpingsbor!

Det var bara svenskarna som tog av sig skorna..

Dj Paul och Robin
'
Det var riktigt kul att ha ett eget språk som ingen förstod. Då kunde vi snacka skit om alla andra :)


Kvällen fortsatte med besök på en klubb där de spelade hiphop. Alla dansade till stället stängde. Då jag och Corinne åkte tillbaka till motellet för att sova vid halv 4, stannade de andra kvar på efterfest hos Kristina. Killarna kom tillbaka halv 7 på morgonen och lyckades få en timmes sömn innan hemfärd.






St. Louis-Dag 1

Lördag morgon 4 sept.
Efter frukost hos Robin, var vi redo att åka iväg! Vi packade in väskorna i Corinnes bil och åkte iväg. Färden tog ungefär 6 timmar, med några snabba stopp för att tanka och äta.



Paul somnade efter 2 minuter


Hela gänget på Route 66


Vi stannade för lunch på Burger King. Hamburgaren var mycket större än de där hemma, men i USA är allt större (och bättre!).

Och lite stretchövningar


Det första vi gjorde i St.Louis var att hitta ett motell. Vi lyckades få det sista rummet på Red Roff Inn. Fem personer (varav tre killar) i ett rum med två sängar och inget lås på badrumsdörren. Det var bara att gilla läget.

På motellrummet hittade alla sina sovplatser.

Robin fick nöja sig med badkaret

Vi fixade till oss för en kväll på stan. Jag var klar FÖRST!

Första synen av The Arch-vackert!


Bron somleder över till Illinos. Dit ska man INTE åka, med tanke att området inte var speciellt gästvänligt eller trevligt där.

Det första intrycket av stan, var detta. Sopor överallt.

Anledningen var att det pågick en Blues festival under labour day weekend



Vi åt middag på en irländsk bar. Där de spelade ABBA musik. Lite absurt. Men maten var god, Fish and chips.

Vi hälsade på brandmännen, mycket trevliga killar!

Vi mötte upp de andra (som körde till St Louis på fredagkvällen) i gänget på en bar.



Vid 1 tiden stängde baren och vi åkte tillbaka till motellet för att få några välbehövda timmar av sömn.




Som tur var hade jag tagit med mig öronproppar. Så det gick bra att sova trots att det var trångt i rummet! 

Honey, Im home!

Nu är jag hemma efter en intensiv, rolig och fartfylld helg i St. Louis. Det enda jag kan tänka på just nu är att ta en välbehövd dusch efter att ha suttit i en varm bil i 6 timmar. Det ska tilläggas att jag fick sitta i mitten i baksätet, mellan två svettiga killar. VARMT! Så ni kan förstå att jag är desperat efter en dusch nu!


ROADTRIP!

Nu åker jag iväg på roadtrip, till St. Louis. Kommer hem på måndag kväll och lovar att uppdatera med massa roliga bilder! Hoppas ni får en underbar helg och njut av septembers första dagar!

KRAMAR

Sov gott!

Det är fredagkväll och klockan är 21.00. Jag har tagit ett bad, målat naglarna och nu är jag redo för att gå och lägga mig. Jag är så trött och vill vara utvilad till i morgon!
Det är inte varje fredag det är fest, ibland måste man komma ifatt skönhetsömnen också!

SOV GOTT! DRÖM SÖTT!


Det bådar gott inför helgen!

Väder för Saint Louis, Missouri, USA

 
21°C
Aktuellt: Soligt
Vind: V – 4 m/s
Luftfuktighet: 46 %
fre
Klart
25°C | 12°C
lör
Soligt
24°C | 12°C
sön
Soligt
28°C | 16°C
mån
Soligt
31°C | 19°C

Förändring på gång

De som känner mig vet att jag haft alla slags hårfärger man kan tänka sig under de senaste åren! Blondt, svart, mörkbrunt, ljusbrunt, rödaktigt, slingat, hel lugg, sned lugg, långt och kort. Ja, mitt hår har haft alla möjliga skepnader!  Jag älskade verkligen mitt långa blonda hår. Men jag gjorde det stora misstaget att klippa mig i Kina, för tre år sedan. De gjorde någon konstig uppklippt frisyr som jag inte alls var nöjd med! Sedan den klippningen har jag inte lyckats få mitt hår att växa ut som jag vill ha det.

 

Nu är det dags igen. Jag är så trött på mitt hår. Jag skulle vilja ha det ljusare så att det kommer närmare min naturligare hårfärg. Hårfärgen på den sista bilden gillar jag! Det kanske blir något i den stilen.
Jag funderar även på att klippa lång page. Jag är inte alls nöjd med din frisyr jag har nu, håret är alldeles för uppklippt. Och page har blivit väldigt inne igen!

På torsdag nästa vecka får ni se resultatet :)




Ack Älskade Syster


Jag har sett dig ta dina första steg
såg dig le din allra första gång och hörde dig skratta först av alla
Jag har skådat din kamp genom livet
bevittnat din seger mot livets alla svackor


Ack älskade syster
Jag är evigt tacksam att just jag fått äran att få ha dig vid min sida
Att få leva och vara mig själv
att få finnas där för dig
Genom eld och vatten
Genom tid och rum

Likt äppelträd på hösten blommar vi ut tillsammans
Likt fåglarna på våren kan vi leka, sjunga ut och bara vara
genom tilliten och styrkan Gud gav oss
har en vänskap solid som inget annat skapats

lycka som sorg som minnen
skratt, gråt liksom kallprat
ja, allt har vi delat

Ack älskade syster
i alla de stunder då du tvivlat
då du inte vågat tro på dig själv
skrikit åt mig
ja till och med hatat mig
eller önskat bort ditt eget liv
har jag funnits där, bakom,
stått upp för din rätt, din stolthet och din integritet

Du ska veta att jag alltid står vid din sida
hur ont det än kan göra och hur mycket min själ än blöder
kommer jag alltid blunda för min egen smärta
för din skull
alltid välkomna dig med öppna armar.
alltid förlåta
och mest av allt kommer jag alltid att älska dig









Åska och Balkonhäng

Igår var det ett himla oväder här! Det började med åska och mullrande med. Sen bröt regnet ut och blixtrarna avlöste varandra med bara någon minuts mellanrum. Så höll det på i flera timmar. Hela himlen dundrade och lystes upp av blixtrarna. Det var häftigt!
Vi satt på Julias balkong och såg det hela.

Jag fick användning av jackan. Det blev lite varm, men den skyddade mot regnet.

Åska och blixtar!

Lilla Hogen var med

We are the cool gang!

Kristian och Julia


Va faan gör du?!



Powernap

Jag satt uppe halva natten för att fixa på mitt paper som skulle lämnas in idag. Eftersom den klassen var inställd, får vi lämna in det på tisdag istället. Ååååå! Så jag nattpluggade alltså i onödan! Nu är jag såå trött. Jag måste ta en powernap. Om jag ska orka överleva kvällen över huvud taget.

Dagens lärdom: Skriv paper i TID!

Godnatt för ett litet tag :)

Inställt.

Två av våra fyra lektioner var inställda idag. Så vi hade en rast på tre timmar mellan lektionera. Rasten spenderades i matsalen bland all god och onyttig mat. Det kan tyckas att det är bra med inställda lektioner. Jag håller inte med. Om man har en matsal som erbjuder all mat mellan himmel och jord, är inställda lektioner ett stort minus!

Proppmätta!



Jag har redan gjort två misstag under dagen. Det första var att jag tog på mig jeans idag! Hur tänkte jag där? Det var så varmt och kvavt så jag trodde jag skulle smälla av. Jeansen satt som korvskinn. Det misstaget gör jag INTE om!
Det andra misstaget är att jag åt alldeles för mycket mat under lunchen. Nu ligger jag i sängen, är proppmätt och orkar knappt röra mig..

Inte som man tänkt sig..

Igår åkte vi till Springdale för att gå på Baseballgame. Vi tyckte att himlen såg lite mörk ut. Vi parkerade bilen, köpte biljetterna och gick in på stadion. Då öppnade himlen sig och världens skyfall föll över stadion. Alla trängdes under taket och väntade på att regnet skulle upphöra..


Men det såg otroligt mörkt ut

Det enda ljuset vi hade var strålkastarna på stadion


Det regnade så mycket att taket läckte..

Vi fick gratisgåvor. Snorgröna gympapåsar!

Och en superfin t-shirt!


Matchen blev INSTÄLLD på grund av regnet. Så vi fick hitta på något annat.
Det blev Bowling!


Killarna förbereder sig inför den svåra matchen

Jag var först ut på banan! (I äkta Arkansas anda får jag tillägga, kolla in tröjan!)

Funderar på att starta ny skotrend. Mycket tjusiga skor!


Two Balls.

Bowlinggänget!


Efter bowlingen var vi hungriga. Vi åkte till ett diner som har öppet 24/7.


Mycket att välja på..

Väldigt creepy staty i hörnet. Jag blev livrädd.

Jag och Gitte delade på en Chili cheese fries-gott!

Till efterrätt åt vi American pancakes.




Det var min kväll. Det blev inte som vi tänkt oss. Men det blev väldigt bra ändå!!

Ps. Jag var ironisk angående gåvorna. Grotesk påse och väldigt ful tshirt!

Kontaktinformation

Här är mina kontaktuppgifter då jag bor i USA. Om ni har lust att skicka ett fint brev till mig så har ni adressen nu! :) Adressen kommer jag bo på till och med ca den 15e december. Telefonnumret kommer vara mitt till jag åker hem den 11e jaunari.

Min adress i USA är denna:

Malin Lind
721 W. Wynestone Dr.
Fayetteville, AR 72701
USA

Mitt telefonnummer här i USA är:
 (001) 479-200-4915


HÖR och HÄPNA

1a September. Nu är det officielt. Hösten är här. Och så även i Fayetteville. Jag gick ut en sväng för att göra lite ärenden. Jag kände hur vinden tog tag i mig! Men vad är detta tänkte jag?! Blåser det? Då jag hade gått några steg, kände jag små regndroppar träffa min hud. Men vad är detta tänkte jag?! Ska det börja regna nu?

Då jag kom hem igen, blåste det upp ordentligt och det SPÖREGNAR faktist här nu! Ja, det är sant. Mitt första regn i Arkansas kom den 1a september. Det är ju lite märkligt. Men det innebär ju att hösten faktist kommer infinna sig här också. Jag kan dock trösta mig med att det är varmt fortfarande. Trots blåst och regn behöver du inte jacka, stövlar, vantar eller mössa. Du kanske ska ha ett paraply och en kofta på dig. Thats it. Jag kommer att älska hösten i Arkansas!!

Blöt asfalt

Grå himmel

Ingen sol i sikte..

En vanlig Tisdagskväll

Igår hängde vi hos Hannes och Joshua. Vi åt Hannes special pizza. Vilket innebär pizza med majonäs. Det låter riktigt äckligt, men måste erkänna att det faktist var gott! Här i USA gäller mottot; Ju mer fett, desto godare mat! Till Pizzan drack vi öl. Dock vet jag inte om jag kan kalla Bud Light för öl. Det smakar mest som vatten. I Sverige tycker jag inte ens om öl, men när ölen smakar mer som vatten än öl, är det gott!
Vi tittade på reseprogram och planerade kommande weekends vi ska göra. Vi vill åka till Las Vegas, Hawaii, Bahamas, New Orleans och många andra ställen. Men vi förstod att vi nog måste begränsa oss lite. 
Efter några öl plockade Joshua fram sina leksaker!


Robin älskade "Hannes special"

Joshua and his guns








På vägen hem träffade jag en kompis


Ännu en tisdagskväll har passerat här i Fayetteville.

Klar!

Trots min onda nacke har jag skrivit klart mitt första paper. Det handlar om åldrande, vilket är intressant. Eftersom jag är vansinnigt rädd för att bli gammal!
Jag ska fira detta genom att poppa popcorn och kolla på ett avsnitt av svenska hollywoodfruar. Vem älskar inte Maria Montazami liksom?! :)



(Bild lånad från amelia.se)